...
TRENUTNO19:45 - 20:00Prava stvar

Lifestyle / Tehnologija

Tamni mode Chroma i na telefonima?

12.02.2019.

Koliko su pojedini pretraživači počeli da koriste dark mode, ispada da je život skroz mračan, a ne nekad siv, nekad žut. Google Chrome mogao bi da dobije tamni mode i za telefon.

.

Nakon što je kompanija Google uvela tamnu boju u svoje aplikacije i platforme, procenili su da je ova ideja postala popularna kod korisnika, prenosi Benchmark.

Chrome 73 beta za Android stiže sa tamnom temom, a svega nekoliko dana nakon što je objavljeno da Google sprema tamni UI za Chrome na Windows i Mac uređajima.

Sama provera da li korisnik ima ovu opciju ili ne, malo je komplikovanija. To možeš da znaš jedino ako napraviš dugačak pritisak na link ili fotku i samo pod uslovom da je Android Pie Dark Mode podešen na Always On u okviru Developer Options.

Pojava tamne teme za mobilni telefon još uvek je u ranoj fazi razvoja, a nema ni informacija o tome da li će pomenuta funkcija iz bete biti pretočena u stabilnu verziju i isporučena korisnicima.

Možda te još zanima:

.

Hakeri mogu da pristupe Google nalozima i bez lozinke

Sajber stručnjaci iz CloudSEK-a upozoravaju na novi oblik malvera koji omogućava hakerima da zaobiđu dvostruku autentifikaciju i pristupe Google nalozima…

.

Google testira novu opciju za Chrome

Među novinama koje se stalno pojavljuju, Google bi uskoro u Chrome pregledač mogao dodati još jednu – vrlo korisnu. U…

.

Ostajemo bez ad blokera?

Ad bloker je jedna od najkorisnijih stvari na pretraživačima, s obzirom na to da nam pomaže da se rešimo dosadnih…

.

Google Chrome dobija opciju grupisanja tabova

Kako je najavljeno, ova funkcija će automatski grupisati kartice i svaki put kada se pristupi novoj stranici, ona će se automatski…

.

Dark mode i za Google Chrome

Nakon što su i Microsoft i Youtube dobili svoje tamne teme, uskoro bi to mogao da bude slučaj i sa…

.

Google je napokon dobio dark mode

Najposećenija stranica za pretragu konačno dobija dark mode na desktop mašinama. Implementiranje ove opcije je već počelo i u narednom periodu…

  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo