...
TRENUTNO18:30 - 18:45Album nedelje

Lifestyle / Tehnologija

Star Wars: Ukucaj prave ključne reči

15.12.2015.

Možda nije u pitanju pravi sajt, ali je svakako nešto čemu će se obradovati fanovi filmske franšize Star Wars. Ostalo je još dva dana do svetske premijere filma, a sve društvene mreže, sajtovi i naravno Google browser su u znaku ovog velikog datuma.

.

Osim što je sve svoje interfejse Google prilagodio tematici filma, iz kompanije su u svoj pretraživač sakrili i takozvana uskršnja jaja, iako je Uskrs još far far away. Naime, potrebno je da u search bar Googla ukucate prave ključne reči "A long time ago in a galaxy far far away" i pred vama će se otvoriti ceo novi univerzum.

Pretraživanjem ove fraze, aktivira se rezultat koji je očegledno nalik na čuvenu uvodnu špicu za film, sa žutim slovima koja nestaju u daljinama svemira. U njemu se i dalje nalaze rezultati pretrage, fotografije i linkovi ka trejlerima, a u pozadini se može čuti i John Wiliamsova originalna filmska partitura i uvodna muzika u Star Wars. Korisnici širom sveta, a i redakcija O radija, potvrdila je da opcija radi i na Chrome, Egde i Safari browseru bez greške.

Dakle, rezultati pretrage su isti kao i kod običnog searcha, ali ih nije baš lako sagledati dok se kreću ka beskonačnosti, međutim postoji dugme u desnom gornjem uglu za pauzu, kako biste lakše kliknuli na ono što vas zanima. Nadamo se samo da to neće biti procureli spojleri za novi film, koji su se nedavno pojavili na internetu. Izdržite još dva dana i stiže prava stvar!

The Force Awakens, koji je režirao JJ Abrams, je konačno gotov i svega par nedelja pred premijeru spreman da se pojavi pred željnom publikom. U bioskopima će premijerno biti pušten 17. decembra, dok će obožavaoci u Americi morati da sačekaju dan duže.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Kina osvaja "svemir" sa 26.000 internet satelita

Kina želi da stvori mrežu od 26.000 internet satelita u niskoj orbiti Zemlje.

.

Startap vikend u Subotici

Startap vikend u Subotici biće održan 21. i 22. oktobra u prostorijama InspiraHub-a. Ovo je šansa da otkrijete svoju inovativnu…

.

Raising Starts poziv za startape

Startapi u Srbiji mogu da konkurišu za novi krug podrške kroz Raising Starts program koji timovima i kompanijama u najranijim…

.

No Borders Orchestra: Više od klasične muzike

U novosadskoj Sinagogi će 17. septembra nastupiti No Borders Orchestra, ansambl koji čine profesionalni muzičari iz svih delova bivše Jugoslavije. Nakon uspešnih…

.

Pakao droge može da se pobedi

Borba protiv zavisnosti od droge je duga i teška, ali je moguća. O tome svedoče mnogi koji su je pobedili.…

.

Kuda pobeći od gužvi na novosadskim bazenima?

Konačno nam je stiglo leto, sa njim i velike vrućine. Ukoliko ste i posle EXIT-a ostali u Novom Sadu, šanse…

  • 17:00 Rodnopravnost
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo