...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Šta je ChatGPT i može li se obuzdati?

08.02.2023.

ChatGPT je aplikacija koja generiše članke, eseje, šale, poeziju kada odgovara na upite. Reč je o aplikaciji koja se koristi AI tehnologijom i koja beleži najveći rast u istoriji.

 
.

Dva meseca nakon što je lansirana, javlja se zabrinutost od strane stručnjaka. Mnogi smatraju da se ovakva aplikacija može zloupotrebiti za plagijat, prevaru, širenje dezinformacija. Sa druge strane su oni koji smatraju da je to šampion veštačke inteligencije. Ova strana ističe da je reč o tehnološkom skoku.

U kojoj meri zakonske regulative mogu da "obuzdaju" AI?

Brisel smatra da je potreban čvrst regulatorni okvir kako bi se obezbedila pouzdana veštačka inteligencija koja se zasniva na visokokvalitetnim podacima. Microsoft je odbio da komentariše izjavu Brisela i pokušaje novih regulativa.

AI se sve češće koristi za bodovanje kandidata za posao, ali i u sličnim situacijama. Brisel smatra da korisnici moraju da budu svesni da imaju komunikaciju sa botom, a ne sa čovekom. U kojoj meri ova činjenica menja stvar ako na kraju imamo prihvaćeno "stanovište" mašine? U kojoj meri regulative mogu da kontrolišu AI rad, odnosno mogućnosti koje su otvorene pred programerima?

Izvor:www.pcpress.rs

Možda te još zanima:

.

ChatGPT sada može da vidi, čuje i govori

Sada možete da razgovarate sa veštačkom inteligencijom i odgovoriće vam ljudskim glasom.

.

Zaklinjem se svojom čašću...

Sudija Apelacionog suda u Velikoj Britaniji izjavio je da ima poverenje u odgovore koje generiše ChatGPT, ali je naglasio da…

.

Google: Ne verujte ChatGPT-u i Bardu

Google kaže da bi ljudi trebalo da koriste njegov pretraživač da bi proverili da li su informacije koje je pružio…

.

ChatGPT za Android stiže do kraja meseca

Kada je OpenAI u maju objavio ChatGPT aplikaciju za iPhone, obećao je da će korisnici Androida uskoro dobiti svoju. Sada je kompanija objavila da…

.

Izvršni direktor Mete: Veštačka inteligencija je prilično glupa

Izvršni direktor kompanije Meta Nik Kleg izjavio je da su sadašnji modeli veštačke inteligencije (AI) "prilično glupi", umanjujući potencijalne rizike od njihove upotrebe.

.

Brain Decoder dekodira misli

Naučnici istraživači sa Univerziteta Teksas u Ostinu razvili su tehnologiju za dekodiranje mozga koja kombinuje fMRI skener i veštačku inteligenciju,…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo