...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Slušalice prevodioci uskoro na tržištu

18.05.2016.

Naučna fantastika u našim stvarnim životima? Da, na to smo počeli da se navikavamo. Uskoro će se na tržištu pojaviti još jedna od napravica koju smo mogli da vidio samo u filmovima, a biće posebno zanimljiva ljudima koji ne govore strane jezike.

.

Ako vam baš ne idu strani jezici i svaki put kada pokušavate da komunicirate na nekom od njih dobijate nervni slom, uskoro više nećete imati ovakvih problema. Najavljen je gedžet sličan slušalici za uvo, koji će moći u real time-u da vam prevede šta neki stranac govori.

Ovaj gežet je još jedna priilika da vidimo kako napravice iz naučno-fantastičnih serija i romana postaju stvarnost. Mali prevodilac neodoljivo podseća na Babel ribicu iz Autostoperskog vodiča kroz galaksiju ili na Univerzalni prevodilac iz serije Star Trek.

Novi sistem nazvan Pilot se sastoji iz dve slušalice, po jedna za oba učesnika u konverzaciji koji ne govore istim jezikom. Pilot koristi aplikaciju za prevođenje, tako da par može da razgovara sa lakoćom. Stručnjaci tvrde da će ovo biti prve smart slušalice, koje će biti u stanju da prevedu govor s jednog jezika na drugi.

Kompanija koja stoji iza naprave, Waverly Labs, za sada je vrlo kratko saopštila da se radi o hardveru koji koristi "tehnologiju za prevođenje ugrađenu u aplikaciju", a informacije o tome kako slušalice funkcionišu još su uvek vrlo maglovite iako je Daily Mail tražio opširnije objašjenje.

Smatra se da prateća aplikacija omogućava čak i prebacivanje jezika na obe slušalice, a postoji i video koji pokazuje prevođenje razgovora sa francuskog na engleski jezik, i sve se dešava sa zaista vrlo malim zakašnjenjem.

sluskeprevoddva

Ove slušalice bi trebalo da se na tržištu pojave 25. maja, a nema naznaka koliko će jedan takav set koštati.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Slušalice koje se same pune i večno traju

Američki konglomerat "3M" planira da lansira na sajmu elektronike "CES 2024" prve samopunjive slušalice na svetu koje ekološki pretvaraju spoljašnju…

.

Najnovije Xiaomi bežične slušalice i pametni satovi stižu u Srbiju

Novi IoT uređaji kompanije Xiaomi predstavljeni su na događaju u Beču krajem marta, kada je regionalno predstavljena i nova serija…

.

Sony otkriva svoje PlayStation VR2 slušalice

Sony je pokazao kompletan i gotov dizajn PlayStation VR2 slušalica, kao i ažurirane snimke VR2 Sense kontrolera. 

.

Stigle nove Sony slušalice

Ako spadate u ljude koji 24 sata provode slušajući muziku, a posebno vam bitan kvalitet slušalica, kompanija Sony ima lepu…

.

Apple patentirao novu audio tehnologiju

Kompaniji Apple nedavno je odobren patent koji sprečava pogrešno nošenje slušalica.

.

Čepići za kontrolu zvukova

Ako ste ikad poželeli da isključite zvuke svakodnevnog života (nazovimo to pravim imenom – buka!) izgleda da su vam molitve…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo