.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Lifestyle / Tehnologija

Slušalice prevodioci uskoro na tržištu

18.05.2016.

Naučna fantastika u našim stvarnim životima? Da, na to smo počeli da se navikavamo. Uskoro će se na tržištu pojaviti još jedna od napravica koju smo mogli da vidio samo u filmovima, a biće posebno zanimljiva ljudima koji ne govore strane jezike.

.

Ako vam baš ne idu strani jezici i svaki put kada pokušavate da komunicirate na nekom od njih dobijate nervni slom, uskoro više nećete imati ovakvih problema. Najavljen je gedžet sličan slušalici za uvo, koji će moći u real time-u da vam prevede šta neki stranac govori.

Ovaj gežet je još jedna priilika da vidimo kako napravice iz naučno-fantastičnih serija i romana postaju stvarnost. Mali prevodilac neodoljivo podseća na Babel ribicu iz Autostoperskog vodiča kroz galaksiju ili na Univerzalni prevodilac iz serije Star Trek.

Novi sistem nazvan Pilot se sastoji iz dve slušalice, po jedna za oba učesnika u konverzaciji koji ne govore istim jezikom. Pilot koristi aplikaciju za prevođenje, tako da par može da razgovara sa lakoćom. Stručnjaci tvrde da će ovo biti prve smart slušalice, koje će biti u stanju da prevedu govor s jednog jezika na drugi.

Kompanija koja stoji iza naprave, Waverly Labs, za sada je vrlo kratko saopštila da se radi o hardveru koji koristi "tehnologiju za prevođenje ugrađenu u aplikaciju", a informacije o tome kako slušalice funkcionišu još su uvek vrlo maglovite iako je Daily Mail tražio opširnije objašjenje.

Smatra se da prateća aplikacija omogućava čak i prebacivanje jezika na obe slušalice, a postoji i video koji pokazuje prevođenje razgovora sa francuskog na engleski jezik, i sve se dešava sa zaista vrlo malim zakašnjenjem.

sluskeprevoddva

Ove slušalice bi trebalo da se na tržištu pojave 25. maja, a nema naznaka koliko će jedan takav set koštati.

M.L.

.
Korisnici Messengera će zahvaljujući jednoj od novih opcija moći da biraju na koje delove poruka odgovaraju, što je naročito…
.
Nakon što je Evropska komisija kaznila Google sa pet milijardi dolara zbog monopolskog ponašanja, ovaj tehnološki gigant pokušava…
.
Opisana kao "Netfliks za video igre", nova Gugl platforma za gejming "Stadija" mogla bi da potpuno promeni način na koji ljudi širom…
Program
Kalendar događaja
Mart 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Anketa

Da li biste učestvovali u akcijama prolećnog čišćenja životne sredine?