...
TRENUTNO16:20 - 16:30Popodne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Siri, pusti Spotify listu

15.08.2019.

Oni koji su upoznati sa situacijom nisu pretpostavljali da će se odnos između kompanija Apple i Spotify raščistiti u bližoj budućnosti, budući da je Spotify podneo pritužbu protiv kompanije Apple, zbog problema koji su se iz ovog rivalstva izrodili na području Evropske unije.

.

Kako prenosi Engadget, uprkos tome, kompanije pregovaraju o tome da se iPhone korisnicima omogući da slušaju Spotify pesme, plejliste i albume uz pomoć Siri glasovnih komandi.

Kada je objavio iOS 13, Apple je otvorio mogućnost da Siri sarađuje sa konkurentskim streaming servisima, preko novih SiriKit ažuriranja. To znači da će korisnici, u slučaju da Apple i Spotify postignu dogovor, moći da koriste Spotify na iPhone uređajima. Zahvaljujući Siri neće morati da otvaraju aplikaciju. Apple Music će, naravno, još uvek biti podrazumevani muzički servis za Siri na Apple uređajima.

U okviru pritužbe Spotify je ranije pomenuo da Apple uzima 15 do 30 odsto od pretplata na njihov servis u App Store-u, što znači da kompanija krši pravila, budući da kontroliše Spotify, dok istovremeno ima platformu koja mu direktno konkuriše. Spotify se požalio i na to da ga Apple ne pušta na HomePod uređaje, te da ni Siri ne sarađuje kako bi trebalo, pa bi novi dogovor ovu situaciju mogao potpuno da izmeni.

 

Možda te još zanima:

.

Spotify povećao cene pretplate

Popularna platforma za striming muzike Spotify odlučila je da prvi put nakon deset godina podigne cene pretplate u svojoj Premium…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Viber objavio partnerstvo sa platformom Spotify

Partnerstvo će omogućiti korisnicima Vibera popuste i besplatni probni period na premijum pretplatu jedne od vodećih globalnih muzičkih striming platformi.

.

I audioknjige na Spotify aplikaciji

Sve je više onih koji nemaju vremena da se skrase uz obične knjige od papira, pa biraju audio naslove koje…

.

Spotify omogućio blokiranje korisnika

Spotify je apdejtovao način na koji blokirate drugog korisnika na svojoj platformi, dajući vam mogućnost da to sami učinite po prvi…

.

Novi igrač donosi nove odnose na tržištu muzike

Muzički striming servis Spotifaj (Spotify) od nedavno je dostupan u svim zemljama Balkana i bivše Jugoslavije. "Sada korisnici mogu da…

  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo