...
TRENUTNO11:00 - 12:00Radio Gruvanje

Lifestyle / Tehnologija

SEGA kupuje "Angry Birds" za 706 miliona evra

20.04.2023.

Iako je mnogo Seginih igara već dostupno za uređaje sa Androidom i iOS-om, kao što su Sonic i Hedgehog, kompanija pokušava da "ubrza svoju ekspanziju u svetu mobilnih igara".

.

Kupovinom kompanije "Rovio", Sega će dobiti pristup "Beaconu", platformi dizajniranoj za poboljšanje i pojednostavljivanje pravljenja igara, njihove monetizacije i održavanja.

U suštini, to je ubrzanje koje Sega traži kako bi svoje trenutne i buduće naslove uvela u veliku arenu mobilnog gejminga.

Igra "Angry Birds" je pri pojavljivanju postala pravi fenomen. Igra je tokom 2014. godine prešla granicu od dve milijarde preuzimanja i 200 miliona aktivnih igrača svakog meseca.

Iako je popularnost igre opala u narednim godinama, ona nije nestala sa svetske scene.

Film iz 2015. godine inspirisan ovom igrom je zaradio gotovo 347 miliona dolara širom sveta, a drugi film objaljen 2019. godine 147 miliona dolara.

Rovio još uvek nije ponudio igru koja je ostvarila približan uspeh kao Angry Birds, ali Sega ipak za ovu kompaniju izdvaja 706 miliona evra.

Izvor:www.nova.rs

Možda te još zanima:

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 Rodnopravnost
  • 13:00 Šta se kuva?

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo