.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Tehnologija

Sarahah za anonimno dopisivanje

08.08.2017.

Među najskidanijim aplikacijama na pametnim telefonima našla se i platforma za razmenu anonimnih poruka Sarahah, razvijena u Saudijskoj Arabiji. ZainAlbadin Tavfik napravio je aplikaciju pod nazivom Sarahah koja omogućava anonimno slanje poruka i komuniciranje sa ljudima širom sveta. 

.

Sve je počelo kao web stranica na kojoj su zaposleni anonimno mogli da ocenjuju poslodavace, ali se ubrzo pretvorila u anonimnu platformu za razmenu poruka. Aplikacija je postala vrlo popularna na Bliskom Istoku i Severnoj Africi, poprilično je nova na području Evrope i Amerike i do sada ima 300 miliona korisnika.

Sarahah je trenutno u samom vrhu aplikacija Apple Storea u više od 30 zemalja sveta, a zanimljivo je to što je održavaju samo tri osobe. Sarahah na arapskom znači "iskrenost", a delo je programera iz Saudijske Arabije, Zaina al-Abidin Tavfika. Ovaj saudijski programer aplikaciju je zamislio kao način na koji će ljudi moći da šalju iskrene poruke drugima ili da dobijaju realan fidbek o svojoj kompaniji.

Ipak, postoji i tamna strana aplikacije. Mnogi korisnici su se žalili da su dobili uvredljive poruke sa rasističkim komentarima, no dobra stvar je što korisnici u bilo kom trenutku mogu da blokiraju sve one koji ih na bilo koji način uznemiruju.

Stručnjaci su savetovali roditelje da otvoreno komuniciraju sa svojom decom o rizicima koju nosi ova aplikacija kao i da im ograniče vreme koje provode onlajn. Osim osnovne verzije za pametne telefone, aplikaciji Sarahah može se pristupiti i preko službene web stranice, a osim na Apple Store-u, aplikacija je besplatno dostupna i na Google Play-u.

Izvor: zimodnevnik

 

.
Microsoft je objavio Skype 8.0, verziju koja će zameniti Skype Classic. Kompanija preporučuje korisnicima da do 1. septembra pređu…
.
Mijia brend je deo sistema kompanije Xiaomi, a upravo je dobio najnovijeg člana - Mijia Quartz pametni sat. To je hibridni sat, koji…
.
Instagram je uveo novu opciju - "pitaj me" stiker (question sticker).
Program
Kalendar događaja
Jul 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Anketa

Kako se hranite tokom leta?