.
Trenutno
Radio Gruvanje
 Alma Kovčić
Lifestyle / Tehnologija

Robot za sve ukućane

29.05.2017.

Novu liniju savremenih proizvoda čini kućni robot, koji istovremeno služi kao smart kapija i inteligentni kućni notifikator, povećavajući svakodnevni komfor korisnika. LG nastoji da primeni IoT i smart tehnologiju i van kuće, a kao rezultat ove težnje razvijeni su i napredni roboti za upotrebu na aerodromima i drugim javnim mestima.

.

Hub robot kompanije LG podići će koncept pametnih domova na viši nivo. Povezujući se sa drugim smart uređajima u kući, ovi roboti koriste tehnologiju prepoznavanja glasa Alexa, pametnog ličnog asistenta Amazon Echo bežičnog zvučnika, pa jednostavnom verbalnom komandom obavljaju kućne poslove, poput uključivanja klima uređaja ili promene ciklusa pranja veša.

Hub roboti su opremljeni interaktivnim ekranom, koji prikazuje raznovrsne informacije, kao što su slike namirnica iz frižidera ili audio instrukcije recepata. Ovi uređaji pružiće korisnicima i posebne pogodnosti slušanja muzike, podešavanja budilnika, kreiranja podsetnika, pa čak i redovnog informisanja o vremenskim prilikama i stanju u saobraćaju.

Zahvaljujući svom antropomorfnom dizajnu, Hub roboti mogu stupiti u interakciju sa svim članovima porodice na različite načine. Takođe, mogu se okretati u prostoru i izražavati široki spektar emocija, prikazujući određeni izraz lica na ekranu, a sposobni su i da odgovore na jednostavna pitanja klimanjem glavom.

Hub roboti su upoznati sa svim dešavanjima u kući, pa tako znaju kada neko od članova porodice izađe, vrati se ili odlazi u krevet, a kako zahvaljujući kameri razlikuju lica članova porodice, mogu se programirati tako da svakog člana pozdrave na drugačiji način. Kao dopunu Hub robotu, kompanija LG predstavila je i mini robote, koji mogu biti smešteni u bilo kojoj prostoriji u kući. Ovi mini roboti mogu obavljati većinu funkcija koje ima njihova veća verzija.

izvor: TechLifestyle

.
Zašto bi samo druge aplikacije radile na svojim redovnim apdejtima i novim funkcijama, kad i Google svog konja za trku ima. Ova kompanija…
.
Često kada vidimo sve nove funkcije koje izlaze sa svakim novim ažuriranjem ili telefonom, pomislimo kako ne može više ništa…
.
Nema ko danas ne nostalgiše za Segom ili Playstation-om. Verovatno upravo tim povodom, stižu lepe vesti iz kompanijeSony. Najavili…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?