...
TRENUTNO20:00 - 21:00Škripa

Lifestyle / Tehnologija

Robot za sve ukućane

29.05.2017.

Novu liniju savremenih proizvoda čini kućni robot, koji istovremeno služi kao smart kapija i inteligentni kućni notifikator, povećavajući svakodnevni komfor korisnika. LG nastoji da primeni IoT i smart tehnologiju i van kuće, a kao rezultat ove težnje razvijeni su i napredni roboti za upotrebu na aerodromima i drugim javnim mestima.

.

Hub robot kompanije LG podići će koncept pametnih domova na viši nivo. Povezujući se sa drugim smart uređajima u kući, ovi roboti koriste tehnologiju prepoznavanja glasa Alexa, pametnog ličnog asistenta Amazon Echo bežičnog zvučnika, pa jednostavnom verbalnom komandom obavljaju kućne poslove, poput uključivanja klima uređaja ili promene ciklusa pranja veša.

Hub roboti su opremljeni interaktivnim ekranom, koji prikazuje raznovrsne informacije, kao što su slike namirnica iz frižidera ili audio instrukcije recepata. Ovi uređaji pružiće korisnicima i posebne pogodnosti slušanja muzike, podešavanja budilnika, kreiranja podsetnika, pa čak i redovnog informisanja o vremenskim prilikama i stanju u saobraćaju.

Zahvaljujući svom antropomorfnom dizajnu, Hub roboti mogu stupiti u interakciju sa svim članovima porodice na različite načine. Takođe, mogu se okretati u prostoru i izražavati široki spektar emocija, prikazujući određeni izraz lica na ekranu, a sposobni su i da odgovore na jednostavna pitanja klimanjem glavom.

Hub roboti su upoznati sa svim dešavanjima u kući, pa tako znaju kada neko od članova porodice izađe, vrati se ili odlazi u krevet, a kako zahvaljujući kameri razlikuju lica članova porodice, mogu se programirati tako da svakog člana pozdrave na drugačiji način. Kao dopunu Hub robotu, kompanija LG predstavila je i mini robote, koji mogu biti smešteni u bilo kojoj prostoriji u kući. Ovi mini roboti mogu obavljati većinu funkcija koje ima njihova veća verzija.

izvor: TechLifestyle

Možda te još zanima:

.

Jedna Komuna za sve

Da li se i vama čini da u poslednje vreme mala preduzeća imaju tendenciju da privuku druga mala preduzeća, stvarajući…

.

Kezz: Kvalitet vremenom ispliva

Tamaru Ristić Kezz dosad ste sigurno upamtili po glasu i energiji. Pre nekoliko godina započela je svoj muzički put, oduševljavajući publiku…

.

Elektronska koža koja rekreira osećaj dodira

Naučnici iz Singapura su napravili elektronsku kožu koja može da se koristi na robotima i pirotetičkim pomagalima. Njena specifičnost je…

.

Viber nudi nove opcije

Viber će od sada omogućiti svojim korisnicima da automatski filtriraju poruke i odlučuju ko ih može dodavati u grupe, pored…

.

Tviter ograničava broj odgovora na tvitove

Tviter od sada ima mogućnost ograničenja broja ljudi koji mogu da odgovore na tvitove.

.

Postani čuvar prašume

Ako ste veliki ljubitelj prirode, jedna od želja u bucket listi vam je da posetite prašume, onda je sajt Save…

  • 19:30 Popodne na O radiju
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Škripa
  • 21:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo