...
TRENUTNO16:40 - 17:00O tome se priča

Lifestyle / Tehnologija

Reklame u virtuelnoj stvarnosti

03.04.2017.

Korisnici VR setova nova su meta oglašivača i marketinških stručnjaka. Reklame koje se prikazuju tokom virtuelnih putovanja, vožnje automobila ili igranja igrica, mogu biti statične slike u VR okruženju ili plasiranje proizvoda unutar aplikacija u 2D ili 3D obliku. Oglasne poruke plasirane kroz VR su uverljivije i relevantnije, jer se prikazuju u skladu sa interesovanjem korisnika, smatraju marketinški stručnjaci.

.

Sada je moguće pratiti koje reklamne poruke su korisnici sadržaja u virtuelnoj realnosti videli, koliko su dugo gledali "baš u tu oglasnu poruku" i kako su se nakon toga ponašali, odnosno šta su odabrali za nastavak VR iskustva.

O tome kako virtuelna realnost i veštačka inteligencija utiču na naše ponašanje, da li je moguće osposobiti robota da umesto nas gleda reklame, govoriće službenik za tehnologije budućnosti Gregory Roekens na festivalu SOF koji će biti održan 6. i 7. aprila u Portortožu.

Uloga korisnika, potrošača digitalnog sadržaja, sa porastom upotrebe veštačke inteligencije donosi više softverskih alata za virtuelnu pomoć na našim mobilnim uređajima, poput Siri, Cortana i Google asistent.

Oni nam danas pomažu da saznamo sportske rezultate, kao i kojim putem brže do kuće izbegavajući gužvu. Sutra će kupovati umesto nas? Kako će izabrati pravi proizvod i da li će znati da volimo baš taj brend?

Korisni linkovi:

www.sof.si

www.grey.com/emea/work/key/donate-your-data/id/12898/

Možda te još zanima:

.

Povratak bitkoina

Iako kripto-industrija traži brojne popravke kako bi funkcionisala još bolje, čini se da su kriptovalute ponovo krenule uzlaznom putanjom. 

.

Uz dobar raspored rezultati neće izostati

Ove godine Univerzitet u Novom Sadu nagradio je stručne radove 28 studenata među kojima je i Dušica Vračević. Ona je…

.

Produžen rok za vraćanje studentskih kredita

Jedan od uslova koji morate da ispunite da biste bili oslobođeni od vraćanja punog iznosa studentskog kredita jeste da studije…

.

Vredi pročitati: "Ne daj mi nikada da odem"

Beogradska muzičarka Suzana Sumrah objavila je nedavno "Bird Bourgeois", svoj prvi solo album minimalističkog pristupa, koji se nesumljivo razlikuje od rada sa…

.

Ritam za vatru slobode

Igor Vince (Igor Vins) & His Drum, Brass, And Keys je mnogočlani bend sa snažnom duvačkom sekcijom, ubedljivom ritam sekcijom,…

.

Neizvesno da li se prestonica kulture pomera za godinu dana

Novi Sad je proglašen za jednu od tri Evropske prestonice kulture (EPK) u 2021. godini. Osim titule, ovo zvanje podrazumeva…

  • 15:50 Leto na O radiju
  • 16:10 Gost O radija
  • 16:40 O tome se priča
  • 17:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo