...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

PS5 Pro sa tečnim hlađenjem

31.01.2023.

Uticajni insajder iz oblasti tehnologije Abišek Jadav objavio je zanimljiv tvit o najpopularnijoj konzoli za igranje. Pozivajući se na francuski Phonandroid, Jadav kaže da će japanski gigant u aprilu lansirati potpuno novi PS5 model. Veruje se da će to biti PlayStation 5 Pro, potpuno nova verzija, umesto slim varijante o kojoj se proteklih meseci govorilo. Očekuje se da će PlayStation 5 Pro imati unapređene karakteristike u poređenju sa svojim prethodnicima, a kao kruna navodi se novi AMD APU.

.

Najznačajnija inovacija Pro verzije, pored boljih performansi, zapravo je unapređeno hlađenje. Trenutno najpopularnija konzola na svetu reguliše temperaturu komponenti pomoću ventilatora i metala. Veruje se da će Sony uskoro započeti proizvodnju konzola sa tečnim hlađenjem.

Ovakva rešenja vrlo su rasprostranjena kod PC konfiguracija za igranje, pa su stručnjaci Sony korporacije odlučili da pomenutu tehnologiju isprobaju na svom trenutno najpopularnijem proizvodu.

Budući vlasnici PlayStation 5 Pro gejming konzole mogu očekivati napredniju tehnologiju, kada je reč o regulaciji temperature uređaja. Ovakvo rešenje će najverovatnije postati standard već u narednoj generaciji PlayStation uređaja.

Ovakav sled događaja apsolutno je razumljiv, jer zahtevniji procesori imaju potrebu za efikasnijim hlađenjem. Ipak, sa inovativnim pristupom trebalo bi očekivati i promenu dizajna, ali su informacije o izgledu i karakteristikama novih modela još uvek pod velom tajne, prenosi GizChina.

U slučaju istinitosti navoda Abišeka Jadava, očekuje se da će Sony isprazniti zalihe PS 5 konzola, pre nego što Pro verzija postane dostupna kupcima. Nedavno je kompanija objavila vest da su problemi sa nestašicom čipova iza nje, pa je snabdevanje mnogo jednostavnije nego proteklih meseci i godina. Kada je reč o ceni, treba napomenuti da će PS 5 Pro biti skuplji od svojih prethodnika.

Japanska kompanija sve novosti vezane za svoju konzola objavljuje na zvaničnim stranica, gde za sada nema ni traga o lansiranju slim verzije ili PlayStation 5 Pro. Priča koja je proteklih dana zaintrigirala zaljubljenike u PlayStation potekla je od za sada neimenovanog izvora, ali ne treba zaboraviti da su se prognoze koje periodično objavljuje Abišek Jadav u prošlosti pokazale pouzdanim.

Izvor: Benchmark

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Kako nova igra može da izgleda kao da je stara dve decenije?

Naslov "No More Heroes 3" do sada je bio dostupan samo na Nintendo platformi, što bi trebalo da se promeni…

.

Sony nastavlja sa proizvodnjom PS4 konzole

Nabavka PlayStation 5 konzole je i dalje u domenu naučne fantastike za najveći broj kupaca, jer nedostatak delova ozbiljno usporava njihovu…

.

Sony kreira objedinjeni servis za pretplatu

Sony kreira objedinjeni servis za pretplatu, nalik na Xbox Game Pass. Kompanija već nudi dva pretplatnička servisa: PlayStation Plus (koji je…

.

Kome treba šljaka, ima u kompaniji SONY

Pošto je objavljen Demon's Souls sa novom konzolom, Sony je na aktuelnu konzolu prestao da donosi nove igre, a lista…

.

Godina u svetu gejminga: Elden Ring pa sve ostalo

Iza nas je još jedna uzbudljiva godina puna dobrih video igara - pored standardnih serijala, kao što su FIFA ili…

.

Stiže Tekken 8, tržište borilačkih igara sve zakrčenije

Ukoliko ste sumnjali da li će jedan od najpopularnijih borilačkih serijala dobiti novi nastavak - više ne morate da brinete.…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo