...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Problem sa ekranom na novom iPhoneu ne ulazi u garanciju

06.11.2017.

Apple je na službenim internet stranicama postavio upozorenje kako postoji mogućnost burn-in efekta na novom iPhoneu X, a sudeći prema tekstu neće biti pokriven garancijom.

.

Kao što već znate, 3. novembra iPhone X stigao je u prodavnice širom sveta. Tim povodom, Apple je na svoje stranice uneo određene izmene  koje uključuju i upozorenje o mogućem burn-in efektu.

Naime, iPhone X je prvi koji je opremnljen ekranom OLED tehnologije pa tako sada prvi put postoji mogućnost da se pojavi ovaj efekat, odnosno da se na ekranu duže vreme prikazuje isti sadržaj, poput recimo ikone za Wi-Fi, Bluetooth, bateriju i sl.

Apple je ujedno naveo i kako je to normalna, očekivana pojava kod OLED ekrana. Najbolji kandidati za burn-in efekat su korisnici koji će na svojem iPhoneu X sve vreme koristiti najveće moguće osvetljenje dok će najmanju šansu za to imati oni korisnici koji odluče da koriste automatsko podešavanje osvetljenja. Ipak, burn-in efekt ne bi trebalo da se pojavi u prvih godinu dana korištenja, bez obzira na odabranu jačinu osvjetljenja.

Budući da je Apple na svojim stranicama naveo kako je reč o normalnoj karakteristici OLED ekrana i kako su preduzeli sve što je u njihovoj moći da do njega ne dođe, čini se kako burn-in efekt neće biti pokriven garancijom. U tom slučaju ako vam zapečene ikone budu predstavljale veliki problem, moraćete da zamenite ekran koji će dodatno olakšati vaš novčanik.

izvor: Bug

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo