...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

17.04.2024.

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju svoj sadržaj.

.

Poznata društvena mreža već je eksperimentisala s naplatom godišnje pretplate od jednog dolara za korisnike na Filipinima i Novom Zelandu, koji žele da objavljuju sadržaj i komuniciraju s drugim korisnicima na X-u, a sve u svrhu smanjenja broja lažnih korisnika, takozvanih botova, piše Danas.

"Nažalost, mala naknada za mogućnost objavljivanja sadržaja u slučaju novih korisnika jedini je način da se suzbije neprestani napad botova. Trenutna veštačka inteligencija (i farme botova) lako prolaze kroz "da li ste bot" provere, izjavio je Ilon Mask.

Prema ovim pravilima, novi korisnici društvene mreže treba da plate "malu godišnju naknadu" kako bi mogli da objavljuju sadržaj, daju lajkove i odgovaraju na druge objave. Registracija profila i dalje je besplatna, kao i praćenje drugih profila i pregledanje sadržaja platforme.

Nova politika stiže dok se X suočava s kritikama zbog nesposobnosti zaustavljanja poplave spam profila koji dele linkove, pornografski sadržaj i falsifikate, prenosi Danas.

Ranije ovog meseca, X je pokrenuo "čišćenje" sistema od botova i trolova, iako nije poznato koliko je bio uspešan. 

Izvor:www.danas.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Mask najavio novu platformu – Xmail

Ilon Mask nastavlja sa najavama novih servisa i poboljšanja za platformu X, a ovoga puta dobijamo servis elektronske pošte.

.

Prvi čovek kojem je ugrađen moždani implant upravlja mišem pomoću misli

Prvi čovek kojem je ugrađen moždani implant kompanije za medicinsku tehnologiju Ilona Maska, Neuralink, u potpunosti se oporavio i može…

.

Vrednost bivšeg Tvitera opala za 70 odsto otkako je vlasnik Mask

Vrednost platforme X (nekadašnjeg Tvitera) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna…

.

Novi Maskov četbot se zove Grok i zna kako se pravi kokain

Uprkos tome što je jedan od najvokalnijih kritičara veštačke inteligencije, milijarder Ilon Mask lansirao je novog četbota zvanog "Grok", za…

.

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter je zvanično pokrenuo program za deljenje prihoda od oglasa s kreatorima sadržaja. Ova inicijativa, koju je Ilon Mask najavio ranije…

.

Mask najavio novu platformu – Xmail

Ilon Mask nastavlja sa najavama novih servisa i poboljšanja za platformu X, a ovoga puta dobijamo servis elektronske pošte.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo