...
TRENUTNO16:30 - 16:45Tehnologija

Lifestyle / Tehnologija

Počela prodaja futurističkog uređaja koji su osmislili bivši zaposleni Apple-a

13.11.2023.

Humane Ai Pin, najnoviji proizvod kompanije Humane, koju vode bivši zaposleni Apple-a Imran Čaudri i Betani Bonđorno, napokon je predstavljen javnosti 9. novembra. Ovaj uređaj bez ekrana, predstavljen kao alternativa pametnim telefonima, već privlači pažnju svojim jedinstvenim pristupom i naprednim funkcijama.

.

Iako je još uvek rano za zaključke o tome da li će Ai Pin postati revolucionaran kao iPhone, njegove impresivne sposobnosti čine ga zanimljivim kandidatom za budućnost komunikacije.

1. Projekcija na dlan

Umesto ekrana, Ai Pin koristi inovativnu "laser ink" tehnologiju koja projektuje informacije direktno na vaš dlan. Ovaj pristup omogućava korisnicima da ostanu povezani sa okolinom, umesto da neprestano gledaju u ekran. Interakcija sa uređajem se vrši gestovima, poput spajanja palca i kažiprsta, čime se, na primer, pauzira ili reprodukuje muzika.

2. Glasovne komande

Ključna karakteristika Ai Pin-a je upotreba glasovnih komandi, zahvaljujući ugradnji OpenAI modela. Ovaj pristup omogućava pretraživanje i upravljanje zadacima putem glasa, što uključuje i funkcije kao što su pretraga rezervacionih kodova u inboxu ili diktiranje poruka kontaktima. Funkcija "Catch Me Up" analizira vaš inbox kako bi izdvojila važne informacije, kao što su detalji o dogovorenim planovima.

3. Nutricionističke informacije i prevod u realnom vremenu

Funkcija koja je posebno istaknuta u promotivnom videu je sposobnost Ai Pin-a da koristi računarski vid za pružanje informacija o nutritivnim vrednostima hrane, kao i mogućnost realnog vremena prevoda jezika. Ove funkcije nude korisnicima nove načine za interakciju sa svetom oko sebe, pružajući korisne informacije u svakodnevnom životu.

4. Privatnost

Ai Pin posebnu pažnju posvećuje privatnosti i diskreciji. Za razliku od drugih glasovnih asistenata, Ai Pin ne zahteva aktivacijsku reč i aktivira se samo ručnim pokretanjem. "Trust Light" se pali kada je uređaj u upotrebi, naglašavajući posvećenost zaštiti privatnosti korisnika. "Personic speaker" stvara "mehur zvuka" kako bi razgovori ostali privatni.

Humane Ai Pin i dodatna oprema počinju od cene od 699 dolara, uz mesečni plan od 24 dolara za mobilnu mrežu preko T-Mobile-a. Naručivanje Ai Pin-a počinje 16. novembra, a isporuke se očekuju početkom 2024. godine. Sa ovim naprednim funkcijama i inovativnim pristupom, Ai Pin ima potencijal da značajno promeni način na koji koristimo tehnologiju u svakodnevnom životu.

Izvor:www.telegraf.rs

Možda te još zanima:

.

OpenAI i Apple to su srca dva

Apple ponovo razgovara sa OpenAI, proizvođačem ChatGPT-a, kako bi pokrenuo neke AI funkcije koje dolaze u iOS 18.

.

Budućnost rastavljena na delove

Rastavljanje uređaja na delove, koje je objavio FCC (Federal Communications Commission u SAD-u), nudi više informacija o tome kako Humane…

.

OpenAI i Apple to su srca dva

Apple ponovo razgovara sa OpenAI, proizvođačem ChatGPT-a, kako bi pokrenuo neke AI funkcije koje dolaze u iOS 18.

.

Majkrosoft i Semafor stvaraju novinarske priče uz AI podršku

Majkrosoft se udružio sa medijskim startapom Semafor kako bi se AI četbot tog tehnološkog giganta koristio u razvoju novinskih priča…

.

Otvorena prodavnica u kojoj mogu da se kupuju četbotovi

OpenAI pokreće prodavnicu koja će nuditi četbotove i aplikacije, zasnovane na veštačkoj inteligenciji.

.

Apple traži partnere među izdavačima vesti, zbog treniranja AI modela

Apple je primetno nedostajao na listi kompanija sa sopstvenim generativnim AI proizvodom, ali na osnovu novog izveštaja The New York…

  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 ŠpacirBećar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo