...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

PlayStation 5 duplo skuplji u oglasima

26.11.2020.

Hoćete PlayStation 5 sa domaćih oglasa? Važi, spremite više od 1.000 evra.

.

Sony PlayStation 5 je od nedavno u prodaji, a nestašica zaliha već vlada širom sveta. Oni koji su naručili konzolu mnogo ranije (pre-order), uspeli su da dobiju svoj primerak.

Ukoliko niste među takvima, a ipak ne možete da se strpite da se zalihe dopune, najverovatnije ćete se okrenuti oglasima. Tamo će vas, naravno, sačekati ponuda. Ne tako velika, tek 5-6 primeraka, ali ima ih.

Jedini problem je što koštaju od 1.000 evra, pa naviše. Poređenja radi, PlayStation 5 u pretprodaji, u radnjama elektronike, košta oko 550 evra.

Mada je istina da tržište diktira cene, a tražnja i ponuda su u "večitoj trci", ipak moramo da primetimo kako najskuplja konzola košta čak 1.600 evra, a najjeftinija 999.

Naravno, ovde govorimo o PS5 konzolama koje prodavci mogu da vam pošalju ili odmah, ili u roku od sedam dana, a ne o pretprodajama.

I prodavcima je, svakako, jasno da će mnoge ovolike cene začuditi, pa su se potrudili da objasne.

"Znam koja je cena nove konzole, znam i za koliko je nudim. Ako mislite da ćete dobiti konzolu po nabavnoj ili nešto višoj ceni, nećete. Ja sam konzolu preorderovao pre dva meseca, u celosti je isplatio dobavljaču pre dva meseca i dobio sam je na vreme. To zašto vi niste, nije moj problem i ja za to ne moram i iskreno, ne želim da znam", piše jedan prodavac u opisu oglasa.

"Molim Vas da se pre komentarisanja cene, informišete o tržišnoj ceni uređaja koji su dostupni za kupovinu širom Evrope i Sveta. Oni koji misle da će kupiti soni za 500€, neka sačekaju mart ili april sledeće godine. Ima 'prodavaca' koji će Vam sledećih par meseci obećavati nabavke i količine, ali posle par dana uverićete su da su to prazne priče", objasnio je drugi.

"Konzole lično kupujem u Nemačkoj i šaljem, nisu otvarane, konzole su tihe i sa pečatom", jasan je treći prodavac.

Izvor:www.b92.net

Možda te još zanima:

.

PS5 Pro sa tečnim hlađenjem

Uticajni insajder iz oblasti tehnologije Abišek Jadav objavio je zanimljiv tvit o najpopularnijoj konzoli za igranje. Pozivajući se na francuski Phonandroid,…

.

Godina u svetu gejminga: Elden Ring pa sve ostalo

Iza nas je još jedna uzbudljiva godina puna dobrih video igara - pored standardnih serijala, kao što su FIFA ili…

.

Stiže Tekken 8, tržište borilačkih igara sve zakrčenije

Ukoliko ste sumnjali da li će jedan od najpopularnijih borilačkih serijala dobiti novi nastavak - više ne morate da brinete.…

.

"God of War" serijal se nastavlja u velikom stilu

"God of War" je serijal koji se vartio na veliku pozornicu ributom iz 2018. godine. Kritike su bile odlične, igrači…

.

"Horizon Zero Dawn" dobija remaster

Jedna od igara koje su obeležile Playstation 4 eru bio je i naslov "Horizon Zero Dawn" iz 2017. godine. Iako…

.

Snima se šesti nastavak filma "Karate Kid"

Nakon uspeha serije "Cobra Kai" čija peta sezona trenutno dominira listom najgledanijih sadržaja na Netfliksu, studio Sony Pictures planira da…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo