...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

PC Axe: Era selfija uz selfi telefone

25.10.2015.

Proteklog vikenda u beogradskm Centru Sava prvi put je održan potpuno nov festival pod nazivom Balkan Tube Fest. Ovo je bila prva prilika da se domaća i regionalna You Tube zajednica sretne na jednom mestu i upozna svoje idole i zvezde sa interneta. Među njima su bili Yasserstein, Kovalska i Danny Serbian Lesson Guy, a mi smo iskoristili priliku da razgovaramo sa momcima sa veoma popularnog You Tube kanala PC Axe, koji su tako postali gosti naše rubrike Tehnologija.

.

Glavni i odgovorni urednik portala PC Axe i osnivač istoimenog You Tube kanala o tehnološkim dostignućima Dušan Srbljak poznatiji kao Bradule, na ovaj način i svojim radom se trudi da nam što više približi komplikovane sfere IT-ja, bez obzira da li je u pitanju hardver ili softver. Za O radio on je izabrao da priča o hardveru, odnosno novom telefonu ASUS Zenfon Selfie.

"Pred nama je Zenfon Selfie, telefon koji je proizvod kompanije Asus. U pitanju je top match proizvod Asus-a. Telefon je specifičan po tome što ima i prednju i zadnju kameru od 13 mega piksela. Takođe ima i prednji i zadnji blic i, kao što možemo da vidimo, prednja kamera je potpuno identična kao ona pozadi. Šta to znači? Pa, živimo u generaciji kada selfi više nije samo statusni simbol i ne prave ga samo Kim Kardašijan i ostali. Jendostavno, svi pravimo selfi. Asus je to prepoznao i napravio telefon koji, pogotovo nama You Tube-rima, omogućava da se dobro promovišemo kroz Instagram i ostale društvene mreže", rekaonam je Bradule.

Naravno da je lakše kada vidimo šta to fotografišemo i kada ne moramo da okrećemo telefon, pa promašimo celu fotku. No nije to jedino što ovaj najnoviji telefon kompanija Asus nudi i donosi. Njegove karakteristike su odlične, a prema rečima Dupana Srbljaka, ima i neke pogodnosti koje telefoni njegove klase nemaju.

"Njegove kamere su samo jedna od specifikacija ovog telefona. On je vrhunski, ima ips ekran od 1080p, vrhunski uglovi vidljivosti, velika autonomija baterije, 3GB rama, i dva SIM slota. Ovo obično nije karakteristično za ovu klasu proizvoda i nije standard. Obično ide samo jedan SIM slot, a ovde imamo to i još plus jedan SD card slot. Moja topla preporuka je da bar uzmete u razmatranje ovaj uređaj kada se budete odlučivali za neki novi telefon", poručioje on.

Zenfon Selifie košta oko 37.000 dinara, a već ga je moguće naći za samo jedan dinar uz određene tarifne pakete mobilnih operatera.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo