...
TRENUTNO18:00 - 18:30Popodne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Pametna četkica za zube

08.02.2018.

Izgleda da je danas svaki uređaj koji se pojavi na tržištu "pametan". Već dugo imamo smart telefone, televizore, veš mašine i druge kućne aparate, a poslednji su se "opametili" uređaji za ličnu higijenu. 

.

U Americi možete kupiti pametnu četkicu za zube koja radi uz pomoć veštačke inteligencije, a trebalo bi da natera korisnike da redovno i pravilno peru zube.

Colgate Connect E1 opremljena je bluetoothom, što joj omogućava povezivanje s pametnim telefonom i aplikacijom, i praćenje higijenskih navika svog korisnika. Nažalost, zasad samo s iPhoneom, jer je povezana s Apple Research Kitom.

Osim što će pratiti koliko često i koliko dugo korisnik pere zube, Connect E1 daje savete u realnom vremenu kako bi poboljšala oralnu higijenu i naučila korisnika kako da ispravno četka zube.

Na pametnom telefonu pokazuje koju od 16 zona u ustima korisnik četka, koje još nije očetkao, a koje bi trebalo ponovno da četka. Kako korisnici ne bi prebrzo odustali od pametnog četkanja, uz aplikaciju dolaze i dve igre koje su namenjene prvenstveno deci, ali će se uz njih zabaviti i odrasli.

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo