.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Tehnologija

Otkriveni lični podaci influensera sa Instagrama

22.05.2019.

Baza koja sadrži kontakt podatke miliona Instagram infulensera navodno je pronađena online. Kako piše TechCrunch, baza podataka je bila smeštena na Amazon Web Servisu i ostavljena bez lozinke. U njoj je bilo  49 miliona zapisa.

.

Svaki zapis sadržao je javne podatke koji su bili povučeni sa naloga influensera. U nekim slučajevima, navedene su lokacije naloga, kao i mejl adrese vlasnika i brojevi telefona. Svaki zapis takođe sadrži procenjenu vrednost naloga, zasnovanu na pratiocima, engagementu i reachu. 

Sigurnosni istraživač Anurag Sen pronašao je bazu podataka, a TechCrunch je navodno pratio njen trag sve do social media marketing firmi u Mumbaju.

Kada je TechCrunch kontaktirao kompaniju, baza podataka je uklonjena. Kako poručuju iz Facebooka, povlačenje podataka bilo koje vrste je zabranjeno na Instagramu, ali je još uvek nejasno kako su podaci dobijeni ili kako su možda korišćeni.

Ranije smo imali prilike da vidimo kako hakeri pokušavaju da prodaju podatke poznatih ličnosti sa Instagrama, čime se platforma suočila sa vlastitim sigurnosnim problemima. Budući da Facebook radi na pojačavanju privatnosti, moraće da obrati pažnju i na ranjivosti Instagrama.

.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
.
Minecraft je u skoro potpunoj tišini okupio veliki broj igrača, uprkos oštroj konkurenciji i tome da su neke druge rivalske igre…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?