...
TRENUTNO14:00 - 15:00Danube Streamwaves

Lifestyle / Tehnologija

Otkriveni lični podaci influensera sa Instagrama

22.05.2019.

Baza koja sadrži kontakt podatke miliona Instagram infulensera navodno je pronađena online. Kako piše TechCrunch, baza podataka je bila smeštena na Amazon Web Servisu i ostavljena bez lozinke. U njoj je bilo  49 miliona zapisa.

.

Svaki zapis sadržao je javne podatke koji su bili povučeni sa naloga influensera. U nekim slučajevima, navedene su lokacije naloga, kao i mejl adrese vlasnika i brojevi telefona. Svaki zapis takođe sadrži procenjenu vrednost naloga, zasnovanu na pratiocima, engagementu i reachu. 

Sigurnosni istraživač Anurag Sen pronašao je bazu podataka, a TechCrunch je navodno pratio njen trag sve do social media marketing firmi u Mumbaju.

Kada je TechCrunch kontaktirao kompaniju, baza podataka je uklonjena. Kako poručuju iz Facebooka, povlačenje podataka bilo koje vrste je zabranjeno na Instagramu, ali je još uvek nejasno kako su podaci dobijeni ili kako su možda korišćeni.

Ranije smo imali prilike da vidimo kako hakeri pokušavaju da prodaju podatke poznatih ličnosti sa Instagrama, čime se platforma suočila sa vlastitim sigurnosnim problemima. Budući da Facebook radi na pojačavanju privatnosti, moraće da obrati pažnju i na ranjivosti Instagrama.

Možda te još zanima:

.

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

.

Second hand odeća na Instagramu sve popularnija

Zbog pandemije koronavirusa mnogi potrošači okrenuli su se kupovini preko interneta. Ona je u ekspanziji, a vlasnici najvećih svetskih brendova…

.

Reklame stižu na IGTV

Iako korisnicima koji ne vole oglase može da bude neugodno, za kreativce koji žele da zarade od stvaranja IGTV video…

.

Video treninzi na Instagramu

Vežbanje ponekad najviše zavisi od motivacije. Uvek dođu dani kada vam se ne radi ništa i kada biste po ceo…

.

Instagram kopira Zoom

U proteklih nekoliko meseci video pozivi su postali deo naše svakodnevnice. Aplikacije koje nude ovu opciju svakog dana privalače sve…

.

Mikrosvet koji menja ljude

Instagram više nije samo za selfije, već se može upotrebitii pažljivije, tako što ćete svoj feed napuniti edukativnim sadržajem koji…

  • 12:00 Leto na O radiju
  • 13:20 Gost O radija
  • 14:00 Danube Streamwaves
  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo