.
Trenutno
Prava stvar
 Novinari O radija
Lifestyle / Tehnologija

Otkriveni lični podaci influensera sa Instagrama

22.05.2019.

Baza koja sadrži kontakt podatke miliona Instagram infulensera navodno je pronađena online. Kako piše TechCrunch, baza podataka je bila smeštena na Amazon Web Servisu i ostavljena bez lozinke. U njoj je bilo  49 miliona zapisa.

.

Svaki zapis sadržao je javne podatke koji su bili povučeni sa naloga influensera. U nekim slučajevima, navedene su lokacije naloga, kao i mejl adrese vlasnika i brojevi telefona. Svaki zapis takođe sadrži procenjenu vrednost naloga, zasnovanu na pratiocima, engagementu i reachu. 

Sigurnosni istraživač Anurag Sen pronašao je bazu podataka, a TechCrunch je navodno pratio njen trag sve do social media marketing firmi u Mumbaju.

Kada je TechCrunch kontaktirao kompaniju, baza podataka je uklonjena. Kako poručuju iz Facebooka, povlačenje podataka bilo koje vrste je zabranjeno na Instagramu, ali je još uvek nejasno kako su podaci dobijeni ili kako su možda korišćeni.

Ranije smo imali prilike da vidimo kako hakeri pokušavaju da prodaju podatke poznatih ličnosti sa Instagrama, čime se platforma suočila sa vlastitim sigurnosnim problemima. Budući da Facebook radi na pojačavanju privatnosti, moraće da obrati pažnju i na ranjivosti Instagrama.

.
Društvena mreža Fejsbuk unosi novine, i ne - ne tiču se zaštite privatnosti jer im to baš i ne ide od ruke. Fejsbuk će od sada…
.
Instagram bi svojim korisnicima uskoro mogao da ponudi više sigurnosti, posebno u slučajevima kada izgube kontrolu nad svojim nalozima. 
.
O dinamičnim mejlovima je počelo da se govori još u martu, pa je još tada moglo da se čuje da bi zahvaljujući njima Gmail platforma…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?