...
ORADIO UŽIVO

Lifestyle / Tehnologija

Opera najavila prvi gejming pretraživač

12.06.2019.

Novi pretraživač je poneo ime Opera GX, a kao najvažniju funkciju ističu panel u okviru kojeg je korisnicima omogućeno da ograniče korišćenje centralnog procesora i RAM-a. Dok jedni ovaj pretraživač opisuju kao nepotreban, drugi ističu da donosi neke pametne promene za sve one koji žele svojim potrebama da prilagode svaki deo računara.

.

Korisnici će stalno moći da prate koliko se koriste pomenuti resursi i kako to utiče na performanse uređaja. Tu su i neki specijalni gejming dodaci, pa će moći da se dobijaju informacije o omiljenim igrama, kao i brz i jednostavan pristup Twitch-u.

Budući da se radi o gejming proizvodu tu je i opcija za prilagođavanje osvetljenosti, a tu su i neke premijum opcije koje ima i standardna Opera, poput besplatne VPN konekcije, ad blocker-a i pop-out panela koji omogućava pristup servisima poput Facebook Messenger-a i WhatsApp-a.

Kako prenosi The Verge, Opera je već navikla korisnike na različite verzije pretraživača i eksperimentisanje sa novim opcijama, što je dobar način da se privuče još više korisnika, a nove verzije i opcije pomažu i poboljšavanju funkcionalnosti osnovne verzije pretraživača.

Možda te još zanima:

.

Pet najboljih pretraživača sa veštačkom inteligencijom

Veštačka inteligencija sve je više ugrađena u web pretraživače, donoseći poboljšanja i nove mogućnosti korištenja.

.

Opera se peva celim telom

Ljudski glas, kao najsavršeniji od svih instrumenata, posebno se izučava, neguje i vežba. Da bi neko postao operski pevač mora…

.

Opera browser dozvoljava emoji web adrese

Kompanija za web browsere Opera, saopštila je da će omogućiti web adresama zasnovanim samo na emodžijima da donesu novi nivo kreativnosti…

.

Zaljubljena u scenu i zvuk

U operu je prvi put otišla sa školom i od tada živi operu. San iz detinjstva, da postane glumica, morao…

.

E laka li je Rock opera

Neobičan spoj klasične rok muzike i gvozdene opere doveo je do toga da "Rock opera" već nekoliko godina spaja ne…

.

Apple predstavio iOS 14

Apple je na svojoj prvoj virtuelnoj konferenciji predstavio nove verzije operativnog sistema za iPhone, iPad i Apple pametne satove.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo