...
TRENUTNO11:00 - 12:00Radio Gruvanje

Lifestyle / Tehnologija

Opera najavila prvi gejming pretraživač

12.06.2019.

Novi pretraživač je poneo ime Opera GX, a kao najvažniju funkciju ističu panel u okviru kojeg je korisnicima omogućeno da ograniče korišćenje centralnog procesora i RAM-a. Dok jedni ovaj pretraživač opisuju kao nepotreban, drugi ističu da donosi neke pametne promene za sve one koji žele svojim potrebama da prilagode svaki deo računara.

.

Korisnici će stalno moći da prate koliko se koriste pomenuti resursi i kako to utiče na performanse uređaja. Tu su i neki specijalni gejming dodaci, pa će moći da se dobijaju informacije o omiljenim igrama, kao i brz i jednostavan pristup Twitch-u.

Budući da se radi o gejming proizvodu tu je i opcija za prilagođavanje osvetljenosti, a tu su i neke premijum opcije koje ima i standardna Opera, poput besplatne VPN konekcije, ad blocker-a i pop-out panela koji omogućava pristup servisima poput Facebook Messenger-a i WhatsApp-a.

Kako prenosi The Verge, Opera je već navikla korisnike na različite verzije pretraživača i eksperimentisanje sa novim opcijama, što je dobar način da se privuče još više korisnika, a nove verzije i opcije pomažu i poboljšavanju funkcionalnosti osnovne verzije pretraživača.

Možda te još zanima:

.

Windows 10 najzastupljeniji

Prema analitičkoj kući NetMarketShare, najzastupljeniji operativni sistem na svetu je Windows 10 koga koristi 53,33 odstokorisnika.

.

Kooperativa umetnicima nudi opremu za rad

Novosadska nezavisna kulturna scena od danas je bogatija za Biblioteku audiovizuelne tehnike, iz koje će organizacije i pojedinci moći da…

.

iPad dobio svoj operativni sistem

Na Apple WWDC konferenciji predstavljen je samostalni operativni sistem za iPad, koji nosi naziv iPadOS. Ovo znači da uređaj napušta…

.

Zamena za Huawei Android

Pre manje od nedelju dana, Google je povukao Huawei Android licencu. Za Huawei to, makar za sada, ne deluje kao…

.

Za solo pevanje potrebni su talenat i disciplina

Da naša zemlja i posebno Novi Sad imaju čime da se ponose kada su klasična muzika i solo pevanje u…

.

Mozilla premijum

Iako je Mozilla za sve korisnike trenutno besplatna, trebalo bi da se pojavi i Mozilla premium za poslovne korisnike koja…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 13:00 RetroTips

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo