...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Opera najavila prvi gejming pretraživač

12.06.2019.

Novi pretraživač je poneo ime Opera GX, a kao najvažniju funkciju ističu panel u okviru kojeg je korisnicima omogućeno da ograniče korišćenje centralnog procesora i RAM-a. Dok jedni ovaj pretraživač opisuju kao nepotreban, drugi ističu da donosi neke pametne promene za sve one koji žele svojim potrebama da prilagode svaki deo računara.

.

Korisnici će stalno moći da prate koliko se koriste pomenuti resursi i kako to utiče na performanse uređaja. Tu su i neki specijalni gejming dodaci, pa će moći da se dobijaju informacije o omiljenim igrama, kao i brz i jednostavan pristup Twitch-u.

Budući da se radi o gejming proizvodu tu je i opcija za prilagođavanje osvetljenosti, a tu su i neke premijum opcije koje ima i standardna Opera, poput besplatne VPN konekcije, ad blocker-a i pop-out panela koji omogućava pristup servisima poput Facebook Messenger-a i WhatsApp-a.

Kako prenosi The Verge, Opera je već navikla korisnike na različite verzije pretraživača i eksperimentisanje sa novim opcijama, što je dobar način da se privuče još više korisnika, a nove verzije i opcije pomažu i poboljšavanju funkcionalnosti osnovne verzije pretraživača.

Možda te još zanima:

.

Uživajte uz Royal Opera House

Londonska Royal Opera House pridružila se listi svetskih kulturnih institucija koje na internetu strimuju svoje sadržaje.

.

Windows 10 najzastupljeniji

Prema analitičkoj kući NetMarketShare, najzastupljeniji operativni sistem na svetu je Windows 10 koga koristi 53,33 odstokorisnika.

.

Kooperativa umetnicima nudi opremu za rad

Novosadska nezavisna kulturna scena od danas je bogatija za Biblioteku audiovizuelne tehnike, iz koje će organizacije i pojedinci moći da…

.

iPad dobio svoj operativni sistem

Na Apple WWDC konferenciji predstavljen je samostalni operativni sistem za iPad, koji nosi naziv iPadOS. Ovo znači da uređaj napušta…

.

Zamena za Huawei Android

Pre manje od nedelju dana, Google je povukao Huawei Android licencu. Za Huawei to, makar za sada, ne deluje kao…

.

Vraćaju se najpopularnije Google Doodle igre

Google samo na prvi pogled deluje jednostavno, ali tu su brojne male zanimacije, poput Google Doodle igara.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo