...
TRENUTNO12:00 - 13:00Za i protiv

Lifestyle / Tehnologija

Odzvonilo dezinformacijama na Tviteru

23.08.2021.

Twitter je objavio da će neki korisnici u SAD-u, Južnoj Koreji i Australiji imati mogućnost da prijave obmanjujući tvit, u okviru napora u borbi protiv dezinformacija.

.

Kompanija testira ovu funkciju i rekla je da još uvek pokušava da utvrdi da li je to “efikasan pristup”. Twitter i druge društvene mreže i dalje se bore sa lažnim tvrdnjama na svojim platformama, uključujući postove o vakcinama protiv COVID-19 i situaciji u Avganistanu. Političari, uključujući američkog predsednika Džoa Bajdena, pozivali su tehnološke kompanije da učine više kako bi rešile problem.

"Možda nećemo ništa preduzeti i ne možemo odgovoriti na svaki izveštaj u eksperimentu, ali vaš doprinos će nam pomoći da identifikujemo trendove kako bismo mogli da poboljšamo brzinu i opseg našeg šireg rada na dezinformacijama", naveo je Twitter.

Kompanija je takođe eksperimentisala sa drugim načinima borbe protiv dezinformacija, uključujući forum zajednice pod nazivom Birdwatch, koji omogućava korisnicima da označe obmanjujuće tvitove i dodaju više konteksta. Da bi prijavili tvit, korisnici kliknu na tri sive tačke sa desne strane tvita, gde će se nalaziti opcija "Prijavi tvit". Nakon što kliknu na to, ljudi koji su deo test grupe videće opciju da prijave tvit kao obmanjujući. Twitter nije rekao koliko će korisnika imati pristup ovoj funkciji.

Izvor: PC press

Možda te još zanima:

.

Kraj besplatnog Facebooka i Instagrama u EU?

Nova strategija kompanije Meta, kao odgovor na stroge regulative o privatnosti Evropske unije, mogla bi da bude mesečna pretplata za…

.

Mask uvodi tvitove od 4.000 karaktera

Izvršni direktor Tvitera Ilon Mask potvrdio je da će narednog meseca ograničenje broja karaktera biti pomereno sa 280 na 4.000.

.

Brojač pregleda tvitova

Broj pregleda za tvitove počinje da se pojavljuje za neke Twitter korisnike, bar za  sopstvene tvitove. Ilon Mask je 1. decembra…

.

Mastodon, još jedna alternativa Twitteru

Decentralizovana društvena mreža Mastodon u poslednje vreme uživa u ogromnoj popularnosti. Prema najnovijoj blog objavi Judžina Rečka, osnivača i glavnog developera…

.

Kako se čuva tvit za posle?

Iako funkcija postoji još od 2018. godine, mnogi zaboravljaju kako da sačuvaju omiljene tvitove kako bi ih kasnije lakše pronašli.

.

Da li Ilon Mask menja Tviter na bolje ili na gore?

Kontraverzni milijarder Ilon Mask nedavno je postao vlasnik Tvitera, društvene mreže za koju se tvrdi da najviše utiče na javno…

  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo