...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Obratite pažnju na to gde držite mobilni telefon

19.12.2019.

Mobilni telefon, najbolji prijatelj modernog čoveka, je sprava sa kojom se budimo, sa njim provodimo dan, u njega gledamo pre nego što utonemo u carstvo snova. Mobilni je uvek tu pored nas i zato često ne obraćamo pažnju gde ga ostavljamo.

.

Najveća boljka modernih telefona, pored kapaciteta baterije, je ekran. Ekran površinski zauzima najveći deo telefona pa je samim tim i njegov najranjiviji deo. Držanje telefona u nekom od džepova, može biti kobno po ekran. Najgore je držati telefon u zadnjem džepu pantalona jer vam se jednostavno može desiti da sednete na telefon ili da vam neopaženo ispadne. Izbegavajte i džepove u kojima držite ključeve ili sitan novac. Sve te stvari na ekranima ostavljaju iritantne ogrebotine. Zamena ekrana može koštati prilično mnogo, u nekim slučajevima i do 60 posto cene novog telefona, pa valja obratiti posebnu pažnju na ekran.

Telefoni ne podnose dobro ni ekstremne temperature. Ako dugo držite telefon u ruci, on se pregreva. Na povećanje temeperature uređaja utiču i gumene maske koje većina ljudi ima na svojim aparatima. Toplota ima loš efekat po bateriju telefona i njen kapacitet. Verovali ili ne telefon se najviše zagreva kad ga punimo na nečem mekanom, poput posteljine, ćebeta ili jorgana. Materijali od kojih je posteljina napravljena ne omogućavaju protok vazduha oko uređaja, i on se zato greje. Ako želite loše svom telfonu držite ga ispod jastuka, tamo se tempertura uređaja najbrže podiže.

Hladnoća, sa druge strane, nema direktan uticaj na telefon, ali kada sa minusa unesemo uređaj unutra, stvara se kondenz između baterije i poklopca, a voda i tehnički uređaji ne idu ruku pod ruku, to je svima jasno.

Zanemarićemo sve „medicinske“ savete jer za mnoge od njih nema naučnih dokaza. Ono što se sigrno zna je da zamena ekrana ili nekog drugog dela telefona nije mala stavka za i ovako tanke novčanike, zato pamet u glavu i pazite na svoje telefone!

M. L.

Možda te još zanima:

.

Dok se umivate, napunite bateriju telefona

Ovaj punjač napuni bateriju telefona za samo 19 minuta!

.

Krc..."Valjda je kičma"

Ništa ne traje večno. Međutim, kada su mobilni telefoni u pitanju, postoje neke stvari koje možete da uradite kako bi…

.

Možda se vrate jeftini telefoni na preklop

Kada je prošla era telefona koji se danas popularno zovu "cigle", došao je period telefona na preklop. I to nije…

.

Rotiraj se

Kada igrate igru, ili gledate nešto na telefonu, često se desi da vam je telefon u vodoravnom položaju, te iziskuje…

.

Najčudniji šah ikada

Pravila šaha su dosta jednostavna. Tu je tabla, figure koje imaju svoja mesta i pravila kako se kreću. Kada sve…

.

Začini izgled svog telefona

Svi kojima je dosadio prilično jednostavan izgled Androida konačno imaju priliku da odahnu - tu je aplikacija Navbar.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo