.
Trenutno
RetroTips
 Jovan Marjanović i Predrag Novković
Lifestyle / Tehnologija

Novi trend: preklopni telefon sa ekranom iz jednog dela

05.07.2018.

Naredna godina bi mogla da postane godina preklopnih pametnih telefona. Za sada, Samsung i Huawei glavni su nosioci ovog trenda. 

.

Međutim, sada se ipak čini da bi LG mogao da bude sledeći glavni brend za pokretanje preklopivog rešenja.

Kako prenosi Benchmark, ovo se podudara s nedavnim informacijama koje su ukazivale da će Samsungov uređaj umesto vodoravno sklopivog položaja koristiti vertikalni, ali i LG patent takođe prikazuje telefon koji se može preklapati vertikalno.

Kada je uređaj otvoren, ekran se automatski uključuje, a kad se preklopi, prikaz se automatski isključuje. Što se tiče kamere, ova kompanija će je eventualno integrisati u ekran, u nadi da će stvoriti bezoblični dizajn.

Da bi tome uspela, južnokorejska kompanija odlučila se za novi zglobni mehanizam koji omogućava preklapanje ekrana pod određenim uglovima. Ovo bi trebalo da osigura da ekran neće pretrpeti bilo kakvu štetu od čestog preklapanja. Trenutno nije poznato kada tačno LG planira da objavi svoj prvi sklopivi pametni telefon.

.
Kao što je i najavljeno nešto ranije, Facebook Messenger svojim korisnicima omogućio je unsend opciju.
.
Kompaniji Apple nedavno je odobren patent koji sprečava pogrešno nošenje slušalica.
.
Ideja kontrolisanja predmeta koristeći naš um, izgleda kao scena iz sci-fi filma ili priče, međutim to zapravo nije toliko nedostižno. 
Program
Kalendar događaja
Novembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
Anketa

Koliko institucije u Srbiji rade u interesu građana?