.
Trenutno
Akademac
 emisija sa Prvog programa Tv-a
Lifestyle / Tehnologija

Novi način ukidanja Instagram naloga

10.05.2019.

Manje od nedelju dana nakon zabrane naloga Aleksu Džonsu i drugim ekstremistima krajnje desnice, Instagram je otkrio da radi na novoj politici za uklanjanje naloga. 

.

Ove nove smernice, koje je kompanija otkrila Engadgetu, počeće uskoro da se primenjuju tako što će promeniti način na koji Instagram određuje kada bi nalog trebalo da bude uklonjen.

Trenutno se oslanja na politiku koja dozvoljava određeni procenat kršenja unutar vremenskog perioda pre nego što reše da nekoga zabrane. Što je više postova na nalogu, to je dozvoljen veći broj prekršaja, što i jeste problematično.

Međutim, to će se promeniti. Svojom novom politikom, Instagram tvrdi, nalozi će biti uklonjeni nakon za sada neodređenog broja prekršaja i isto tako neodređenog vremenskog perioda. Ta mera će biti ista za svakog korisnika, bez obzira na to koliko često (ili ne tako često) objavljuju sadržaj na Instagramu.

Kompanija je saopštila da ne želi da podeli tačan broj ukidanja koje će sprovesti, niti vremenski okvir u kom će to uraditi, jer želi da predupredi mogućnost iskorišćavanja prednosti sistema. Ipak, Instagram veruje da će njegov novi skup pravila omogućiti da doslednije sprovodi svoje smernice. 

Instagram je takođe objavio da će uskoro omogućiti korisnicima da ulože žalbu na objave koje su skinute, direktno iz aplikacije.

.
Iako verujemo da mnoge ljude ne dotiče kako izgledaju ikonice dokle god funkcionišu kako bi trebalo, ljubitelje estetike mogla bi…
.
Novi izgledi za telefone i nove mogućnosti na njima nikada neće prestati da se pojavjuju. Ili makar ne u skorije vreme. To dokazuje…
.
Čini se u poslednje vreme da je Google postao vrlo odlučan u kreiranju i proizvodnji svega što bi moglo da posluži korisnicima,…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?