...
TRENUTNO17:20 - 18:00Gost O radija

Lifestyle / Tehnologija

Novi modeli telefona na preklapanje

01.09.2016.

Sećate li se kako su se kompanije mobilnih telefona ranije utrkivale koja će imati manji uređaj? Onda su izašli telefoni na preklop, koji su mogli da budu minijaturni, pa je jedna Motorola čak dobila ime beba! Samsung najavljuje povratak modela telefona za kojim smo svi pomalo nostalgični. Stiže novi model Galaxy Folder 2 retro pametan telefon na preklapanje.

.

Dok Apple dizajn mobilnih telefona prilagođava budućnosti, Samsung je odlučio da nas podseti na slavne dane telefona na preklapanje i najavio novi model - Galaxy Folder 2. 

Iako nas izgledom vraća u neka dobra stara vremena, ovaj telefon će imati funkcije slične modernim pametnim telefonima. Sinhronizovani Galaxy Folder 2 navodno će imati displej od 9,6 cm, Qualcomm procesor sa 2 GB RAM memorije i 8 GB proširivog skladišta. Očekuje se da će zadnja kamera imati 8 mp, prednja 5 mp, a imaće i operativni sistem Android 6.0.1 Marshmallow.

Možda neće imati najbolje specifikacije, ali će biti dovoljno jak da podrži društvene mreže poput Instagrama, Snapchata i Facebooka. Ovaj simpatični model telefona će koštati 250 dolara i predviđa se da će biti izdržljiv kao i njegovi prethodnici.

Galaxy Folder 2 nije prvi telefon na preklapanje koji će razbiti monotoniju sadašnjih modela. Naime, prema glasinama sledeće godine bi trebalo da se pojavi Samsungov model Veyron, isto na preklapanje, koji će biti bolji od navedenog Galaxy Foldera jer će imati opcije kao Galaxy S7. Veyron će imati displej od 10,6 cm i 1920x1080 piksela rezolucije, 4GB RAM-a, 64GB unutrašnjeg skladištenja i Qualcomm Snapdragon 820 procesor. Takođe, očekuje se da će imati 12 mp zadnje i 5 mp prednje kamere.

Izvor: B92.net

Možda te još zanima:

.

Stiže Flexpai 2

Kineska kompanija Rojol dospela je u žižu svetske javnosti kada je prošle godine pretekla Samsung i Huawei, predstavljajući prvi savitljivi…

.

Teraherc prijemnici za 6g mrežu

Buduće 6G mreže sastojaće se od mnoštva malih radio ćelija koje treba povezati širokopojasnim komunikacionim vezama.

.

Apple predstavlja nove telefone

Foto: bbc.com Kompanija Apple je najavila svoj tradicionalni jesenji događaj na kom će biti predstavljeni uređaji poput novih Apple satova,…

.

Baterija na PocoX3 puni se za sat

Proizvodni menadžer Poco brenda je sve aktivniji u objavi karateristika Poco X3 telefona. Potvrđeno je da će Poco X3 imati…

.

Aplikacija koja pomaže u lečenju raka

Koliko puta ste hteli da neko uradi neko istraživanje ili anketu za vas? Postoji aplikacija za to koja, osim što…

.

Rotiraj se

Kada igrate igru, ili gledate nešto na telefonu, često se desi da vam je telefon u vodoravnom položaju, te iziskuje…

  • 15:40 O tome se priča
  • 15:50 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo