...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Nove funkcije na instagramu

20.10.2021.

Instagram ove nedelje dobija pregrešt novih funkcija, a među njima je konačno i mogućnost dodavanja novih fotografija i snimaka sa desktopa. Iako je do sada sa desktopa bilo moguće logovanje na Instagram i pregled sadržaja, za uploadovanje fotografija i video klipova bio je neophodan mobilni uređaj.

.

To će se promeniti uskoro, jer Instagram 21. oktobra dobija mogućnost postavljanja objava preko desktop browsera. Isti limiti, koji trenutno postoje u aplikaciji, primenjivaće se i na ovu verziju, tako da će korisnici moći da kombinuju fotografije i video dužine ispod 60 sekundi.

Iako se Instagram proslavio na telefonima, pristup istim funkcijama sa desktopa bila je često tražena karakteristika tokom godina. S obzirom na to da se preduzeća i profesionalni kreatori sadržaja oslanjaju na Instagram radi publiciteta, mogućnost uređivanja fotografija i video zapisa u aplikacijama za računare, a zatim njihovo objavljivanje, biće korisna nadogradnja.

U međuvremenu, za one koji koriste aplikacije, Instagram dodaje i neke nove funkcije za saradnju. Instagram Collabs će omogućiti da dva korisnika budu koautori objava. Nadovezujući se na postojeći sistem obeležavanja, sada ćete moći da pozovete nekoga da podeli objavu sa vama. Pod pretpostavkom da prihvate taj poziv, fotografije i video zapisi će biti vidljivi na feedu obe osobe tako da ih njihova publika može videti. Lajkovi, pregledi i komentari će se takođe sinhronizovati.

instagram

U međuvremenu, postovima će se dodati nove opcije prikupljanja novčanih sredstava. Pritiskom na taster "+" prikazaće se nova neprofitna opcija, koju možete dodati da biste prikupili novac za dobrotvorne svrhe.

Instagram dodaje i nove Reels efekte koji prikazuju stvari poput 3D stihova koji su sinhronizovani sa muzikom i druge specijalne efekte vezane za pozadinu.

Nove funkcije već su počele da se pojavljuju, a očekuje se da će do kraja nedelje postati široko dostupne korisnicima.

Izvor: Benchmark


Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Tajna igra s prijateljima

Instagram se redovno ažurira i dobija nove opcije. Jedna od njih je i skrivena igra kojoj se može pristupiti samo…

.

Petnaest minuta da ispraviš grešku

Instagram je uveo novu opciju koja korisnicima omogućava uređivanje direktnih poruka 15 minuta nakon slanja. To podrazumeva ispravljanje gramatičkih grešaka,…

.

Zbog čega su pali Fejsbuk, Instagram i Mesindžer

U utorak je došlo do prekida rada Meta aplikacija za milione korisnika širom sveta. Ljutiti korisnici su se iznenada povukli sa svojih…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo