...
TRENUTNO11:00 - 12:00Dnevna soba

Lifestyle / Tehnologija

Nova opcija: Messenger instant video

13.09.2016.

Verovatno ste već primetili u gornjem desnom uglu vaše Messenger aplikacije, novu ikonicu, koja se pojavljuje s vremena na vreme. U pitanju je opcija koja je došla sa poslenjim apdejtom, a veoma olaksava komunikaciju. 

Nazvali su je Instant Video, a ona korisnicima omogućava da pošalju video svojim prijateljima koji takođe koriste aplikaciju. Vrlo korisno ukoliko nemate vremena da kucate ili se nalazite na nekom mestu koje je vredno podeliti sa drugima.

.

Foto: Paternator

Iako je Messenger već imao opciju video poziva, nova mogućnost je slična, ali uz određena ograničenja. Instant Video se može slati samo kada su oba korisnika online i kada oba imaju otvoren chat prozor Messengera.

Prema iskustvima korisnika, ikonica u tom slučaju počinje da pulsira, što je znak da ste i vi i vaš sagovornik, spremni za Instant Video.

Ono što snimite tokom ovakve komunikacije, prikazivaće se u čet prozoru kao i poruke koje ste do tada razmenjivali, a i onaj koji se nalazi sa druge strane veze, moći će odmah da vam odgovori na isti način.

Kao što odmah možemo zaključiti, Instant Video definitivno podseća na opcije koje nudi Snapchat, a konkurencija se trudi na sve moguće načine da svoje korisnike zadrži i novim sličnim opcijama spreči da pređu na tu sve popularniju aplikaciju.

Instagram je već uveo Stories po uzoru na Snapchat i nema sumnje da je Mark Zakerberg odlučio da učini sve što treba da ga dostigne u popularnosti. Zahvaljujući ovoj korporativnoj trci, mesindžer je postao za nijansu zanimljiviji.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

.

Nema podrazumevane E2EE na Messengeru i Instagramu do 2023.

Meta ne planira da implementira podrazumevanu "end-to-end" enkripciju (E2EE) za Messenger i Instagram sve do 2023. Godine. Kompanija je prošle godine…

.

Nove opcije Messengera

Konačno je Facebook Messenger dobio novu funkciju za grupne video pozive. Reč je o grupnom efektu koji podržava više video poziva…

.

Mesindžer prikazuje jednu nepročitanu poruku? Evo rešenja!

Bizarna greška u Facebook messengeru nekim korisnicima prijavljuje obaveštenje o nepročitanoj poruci unutar aplikacije. Međutim, klikom na ikonu Facebook Messengera i…

.

Uskoro nove opcije u Messengeru

Kompanija Facebook saopštila je da će aplikacija Messenger dobiti tri nove opcije. 

.

Instagram spaja chat sa Messenger aplikacijom

Korisnici su počeli da primaju obaveštenja od Instagrama da će uskoro moći da razgovaraju sa prijateljima koji koriste Facebook, odnosno Messenger. Ikona…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo