...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Nova opcija: Messenger instant video

13.09.2016.

Verovatno ste već primetili u gornjem desnom uglu vaše Messenger aplikacije, novu ikonicu, koja se pojavljuje s vremena na vreme. U pitanju je opcija koja je došla sa poslenjim apdejtom, a veoma olaksava komunikaciju. 

Nazvali su je Instant Video, a ona korisnicima omogućava da pošalju video svojim prijateljima koji takođe koriste aplikaciju. Vrlo korisno ukoliko nemate vremena da kucate ili se nalazite na nekom mestu koje je vredno podeliti sa drugima.

.

Foto: Paternator

Iako je Messenger već imao opciju video poziva, nova mogućnost je slična, ali uz određena ograničenja. Instant Video se može slati samo kada su oba korisnika online i kada oba imaju otvoren chat prozor Messengera.

Prema iskustvima korisnika, ikonica u tom slučaju počinje da pulsira, što je znak da ste i vi i vaš sagovornik, spremni za Instant Video.

Ono što snimite tokom ovakve komunikacije, prikazivaće se u čet prozoru kao i poruke koje ste do tada razmenjivali, a i onaj koji se nalazi sa druge strane veze, moći će odmah da vam odgovori na isti način.

Kao što odmah možemo zaključiti, Instant Video definitivno podseća na opcije koje nudi Snapchat, a konkurencija se trudi na sve moguće načine da svoje korisnike zadrži i novim sličnim opcijama spreči da pređu na tu sve popularniju aplikaciju.

Instagram je već uveo Stories po uzoru na Snapchat i nema sumnje da je Mark Zakerberg odlučio da učini sve što treba da ga dostigne u popularnosti. Zahvaljujući ovoj korporativnoj trci, mesindžer je postao za nijansu zanimljiviji.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Instagram spaja chat sa Messenger aplikacijom

Korisnici su počeli da primaju obaveštenja od Instagrama da će uskoro moći da razgovaraju sa prijateljima koji koriste Facebook, odnosno Messenger. Ikona…

.

Instagram kopira Zoom

U proteklih nekoliko meseci video pozivi su postali deo naše svakodnevnice. Aplikacije koje nude ovu opciju svakog dana privalače sve…

.

Facebook Messenger dobija novi izgled

Posle glavne aplikacije koja je nedavno dobila novi izgled, na red je stigao i Facebook Messenger.

.

Star Wars tema za Messenger

Premijera novog nastavka Ratova zvezda pod nazivom "Uspon Skajvokera" je sve bliža, a pompi se pridružio i Facebook, koji je…

.

Facebook gasi Group Stories

Sve je više ljudi koji koriste aplikacije Messenger i Instagram, a sve je manje onih koji svoje priče i objave…

.

Fejsbuk planira velike izmene

I nije u pitanju ništa što ima veze sa pravilom privatnosti. Nažalost. Ove promene odnose se na Instant games.

  • 16:00 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo