...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Ne punite iPhone dok spavate

17.08.2023.

Pametni telefoni mnogima su u današnje vreme neizostavan deo života, a praksa punjenja uređaja preko noći postala je norma. Nudi pogodnost započinjanja dana s punom baterijom, što mnogima olakšava život. Ali Apple kupcima iPhonea savetuje drugačije.

.

Apple kaže da bi trebalo izbegavati punjenje njihovog uređaja dok spavate, a posebno ističe da nije dobro ostaviti ga ispod ćebeta ili jastuka dok je priključen na punjač. Očigledno je veliki problem protok vazduha jer bi punjač trebalo da bude u "dobro ventilisanom prostoru kada se koristi ili puni" kako bi se izbeglo pregrevanje i rizik od požara.

Glavna poruka tehnološke kompanije je sledeća: "Nemojte da spavate na uređaju, adapteru za struju ili bežičnom punjaču ili da ga stavljate ispod ćebeta, jastuka ili svog tela kada je priključen na izvor napajanja".

Umesto toga, savetuju: "Držite svoj iPhone, adapter za struju i bilo koji bežični punjač u dobro ventilisanom prostoru tokom upotrebe ili punjenja". Zaključuju: "Budite posebno oprezni ako imate fizičko stanje koje utiče na vašu sposobnost otkrivanja toplote".

Ali tu nije kraj njihovim savetima jer su podelili još nekoliko saveta o bezbednom punjenju, uključujući korišćenje kabla za punjenje koji dolazi s telefonom i Apple USB adaptera za napajanje koji može da se kupi zasebno.

Izgubili ste originalni punjač? Apple savetuje zamenu s Made for iPhone punjačem ili kablom i strujnim adapterima treće strane koji su "usklađeni s USB-om 2.0 ili novijim". Takođe bi trebalo da ima "važeće državne propise i međunarodne i regionalne bezbednosne standarde".

Takođe, kompanija savetuje punjenje telefona licem prema gore, izbegavanje oštećenih kablova ili punjača i izbegavanje vlage, metalnih kućišta i metalnih stranih predmeta koji dodiruju punjač a mogu da dovedu do "požara, strujnog udara, povreda ili oštećenja iPhonea ili druge imovine".

 

Izvor:www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Preuzmi iOS aplikaciju Oradija!

Oradio sada možeš da pratiš i preko iOS aplikacije. Za razliku od dosadašnjeg plejera koji je postojao u app store-u, sada…

.

Režiser Avatara i Terminatora "oduvan" Apple Vision Pro uređajem

Džejms Kameron, režiser Terminatora i Avatara, je u početku bio skeptičan po pitanju Apple Vision Pro uređaja, ali je promenio…

.

Četrdeset godina Mac računara

Svojevremeno predstavljen kao revolucionaran proizvod, Macintosh je bio ključan za evoluciju Apple-a i transformaciju načina na koji koristimo računare.

.

Apple traži partnere među izdavačima vesti, zbog treniranja AI modela

Apple je primetno nedostajao na listi kompanija sa sopstvenim generativnim AI proizvodom, ali na osnovu novog izveštaja The New York…

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

.

Apple razvija sopstvene 6G modeme za iPhone

Kompanija Apple navodno angažuje arhitekte i inženjere za rad na 6G modemima, koji bi trebalo da se koriste u budućim…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo