...
TRENUTNO22:00 - 23:00Strip o vedač

Lifestyle / Tehnologija

Naočare koje mogu pomoći slepima

10.03.2020.

Jedna holandska start-ap kompanija udružila se sa Guglom na pravljenju naočara koje bi uz pomoć veštačke inteligencije mogle da pomognu slepima da se lakše snađu.

.

Naočare zahvaljujući veštačkoj inteligenciji slike oko sebe pretavarju u informacije. Ljude, predmete, gradski prevoz - naočare sve to prepoznaju i opisuju onome ko ih nosi. Takođe mogu da čitaju knjige, prepoznaju lice neke osobe ili opisuju okruženje u kom se nalazite.

Kako piše The Next Web, naočare je razvila kompanija Envision iz Haga. Oni tvrde da je to trenutno najbrži i najtačniji softver koji prepoznaje svet oko sebe. Softever će moći da se koristi na više od 60 svetskih jezika.

Softver koji je razvio Envision mogao bi da udahne novi život Google Glass naočarama, koje se nisu dobro pokazale na tržištu. Ove "pametne" naočare bi u prodaji trebalo da se nađu od avgusta ove godine.

Možda te još zanima:

.

Snapchat napravio pametne naočare

Kompanija Snapchat promenila je naziv u Snap Inc, jer je sada mnogo više od društvene mreže, saopštio je izvršni direktor…

.

Microsoft Edge pretekao Firefox

U svetu internet pretraživača deseilo se nešto neverovatno - Microsoft Edge je pretekao Mozilla Firefox po broju korisnika.

.

Google i YouTube pomažu u nastavi na daljinu

Kako se nastava zbog trenutne situacije širom sveta preselila na internet, Google i YouTube su pokrenuli nekoliko novih servisa koji…

.

Besplatna virtuelna poseta svetskim muzejima

Google Arts&Culture omogućio je virtuelni obilazak više od 2.500 muzeja širom sveta.

.

Apple i Google protiv širenja panike

Dve najveće tehnološke kompanije na svetu sprečavaju objavljivanje aplikacija u vezi sa korona virusom. Naravno, ovo se ne odnosi na…

.

Microsoftov pretraživač Edge uplašio Google

Edge beleži sve veći broj korisnika iz dana u dan, što počinje da zabrinjava Google.

  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 21:00 90 u 60
  • 22:00 Strip o vedač
  • 23:00 Alt Šou

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo