...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Na Guglu pravo na zaborav ograničeno na EU

27.09.2019.

Evropski sud pravde presudio je da Gugl ne mora da proširi evropske propise o "pravu na zaboravljanje" van zemalja Evropske unije. 

.

Ideja "prava na zaborav" je na sudu otkako je 2014. godine sud Evropske unije presudio da pojedinci imaju pravo od internetskih pretraživača, poput Gugla, da traže da se izbrišu neki rezultati u vezi sa njima.

Francuska agencija za zaštitu podataka CNIL naredila je Guglu da ukloni globalne popise rezultata pretraživanja stranica koje sadrže štetne ili lažne podatke o nekoj osobi. Gugl se opirao i dve su stranke započele pravnu bitku.

Kako prenosi Engadget, sud je naveo da "prema zakonu EU ne postoji obaveza operatera pretraživača" da van članica EU primenjuje odluku suda iz 2014. godine.

Slučaj je skrenuo pažnju na potrebu balansa između privatnosti podataka, njihove zaštite i prava javnosti da zna. Takođe su postavljena pitanja o različitim nadležnostima kada je reč o internetu koji ne poznaje granice.

Možda te još zanima:

.

Gugl i Fejsbuk rade od kuće do 2021. godine?

Mnogi su kancelarije zamenili svojim dnevnim sobama. Ono što niko sa sigurnošću ne može reći je koliko će ta situacija…

.

Vraćaju se najpopularnije Google Doodle igre

Google samo na prvi pogled deluje jednostavno, ali tu su brojne male zanimacije, poput Google Doodle igara.

.

Google Maps i restorani koji isporučuju hranu

Google je Maps aplikaciju usmerio ka tome da u prvi plan stavlja restorane koji isporučuju hranu, budući da je to poželjna opcija u…

.

Microsoft Edge pretekao Firefox

U svetu internet pretraživača deseilo se nešto neverovatno - Microsoft Edge je pretekao Mozilla Firefox po broju korisnika.

.

Jednostavni video pozivi

Ako imate problem sa video pozivima na aplikacijama poput Messengera, Vibera ili Whatsappa, imamo za vas potencijalno rešenje, odnosno aplikaciju. 

.

Google i YouTube pomažu u nastavi na daljinu

Kako se nastava zbog trenutne situacije širom sveta preselila na internet, Google i YouTube su pokrenuli nekoliko novih servisa koji…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo