...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Motorola poboljšava bezbednost na telefonima

02.05.2023.

Kompanija Motorola je tokom godina razvila i unapredila ThinkShield for Mobile platformu sa ciljem da korisnicima isporuči maksimalnu bezbednost, lakoću upravljanja, produktivnost i napredne servise na svojm telefonima.

.

Uz Moto KeySafe, Motorola uređaji poseduju bezbednosni procesor zahvaljujući kom je bezbednost svih procesa unutar telefona podignuta na nov nivo uz superiornu zaštitu osetljivih podataka i informacija.

Pored softverske, KeySafe pruža i hardversku zaštitu najvažnijih informacija smanjujući bilo kakve pokušaje fizičkog napada na telefon.

Jedan način zaštite jeste posedovanje sopstvene memorije unutar koje se čuvaju svi osetljivi digitalni ključevi. Pored toga, firmware koji radi unutar ovog procesora je dodatno "ojačan" kako bi sprečio sve napade.

Moto KeySafe implementacija bazirana je na bezbednoj jedinici za procesuiranje Snapdragon 8+ Gen 1 mobilne platforme i prati Android bezbednosne zahteve za StrongBox Keymaster.

Uz Moto KeySafe, osetljivi procesi unutar telefona koriste dodatni sloj napredne autentifikacije. Primer ovih procesa je zaključavanje uređaja uz pomoć PIN koda ili enkripcija podataka.

Izvor:www.pcpress.rs

Možda te još zanima:

.

"Odvažni & snažni" edukuju mlade o bezbednosti

Udruženje Step to step realizovalo je u protekla tri meseca projekat "Odvažni & snažni" u okviru koga je deset odabranih…

.

Prva noć Exita bez većih problema

Počeo je 23. Exit za koji su, prema rečima organizatora, prodati svi kompleti ulaznica. Iako tako nije izgledalo po otvaranju…

.

Hakeru pet godina zatvora zbog hakovanja tviter naloga poznatih

Džozef Džejms Okonor, koji je na Twitteru hakovao naloge poznatih osoba i tražio od njihovih pratilaca da mu uplaćuju kriptovalute,…

.

Z generacija ranjiva zbog upotrebe istih lozinki na više naloga

Istraživanje BDG Studios/OnePoll u kome je učestvovalo više od 1.000 pripadnika Z generacije širom SAD-a pokazuje da skoro 40% ispitanika…

.

Ni najjačima trenutno nije lako

Prošlo je jedva dvadesetak dana od tragičnih događaja koji su se u prethodnom periodu dogodili u Srbiji. Kao da nije…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo