...
TRENUTNO10:00 - 11:00Pre podne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Microsoftov pretraživač Edge uplašio Google

26.02.2020.

Edge beleži sve veći broj korisnika iz dana u dan, što počinje da zabrinjava Google.

.

Korisnici Edgea koji koriste neki od Googleovih servisa, poput Gmaila, počeli su da dobijaju pop-up obaveštenja od ove kompanije sa jednostavnom porukom - vratite se na Chrome. U obaveštenjima se navodi da je Chrome brži i bezbedniji, te da Googleovi servisi najbolje rade na ovom pretraživaču.

Edge i Chrome imaju sličnu osnovu - Chromium, ali Edge jednostavno ima bolje performanse. Na primer, potrebno mu je manje RAM memorije, što je najveća boljka Chromea.

Zanimljivo je da ova obaveštenja ne dobijaju oni koji koriste Operu, koja je takođe bazirana na Chromiumu. Broj računara na kojima je ovaj pretraživač instaliran je prilično mali, što je dovoljno da Google ne bude zabrinut.

Možda te još zanima:

.

Microsoft Edge pretekao Firefox

U svetu internet pretraživača deseilo se nešto neverovatno - Microsoft Edge je pretekao Mozilla Firefox po broju korisnika.

.

Chrome blokira nesigurna preuzimanja

Google je najavio da će nove verzije Chroma upozoravati korisnike ukoliko pokušaju da sa nekog internet sajta preuzmu sadržaj koji…

.

Microsoft ima rešenje za Chrome

Googleov pretraživač Chrome je najpopularniji na svetu. Ono na šta mnogi ne obraćaju pažnju je činjenica da Chrome koristi mnogo…

.

Google planira da u Chrome-u označava spore sajtove

Google eksperimentiše sa postavljanjem "bedževa" na stranice koje se sporo učitavaju u Chrome-u. To znači da bi u budućnosti, Chrome…

.

Google testira novu funkciju

Zašto bi samo druge aplikacije radile na svojim redovnim apdejtima i novim funkcijama, kad i Google svog konja za trku…

.

Microsoft Edge pretekao Firefox

U svetu internet pretraživača deseilo se nešto neverovatno - Microsoft Edge je pretekao Mozilla Firefox po broju korisnika.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo