...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Lifestyle / Tehnologija

Microsoft zamenjuje novinare robotima

01.06.2020.

Korisnici Microsoftovog pretraživača Edge i posetioci sajta MSN, iza koga takođe stoji ova kompanija, sada će čitati vesti koje ne pišu novinari, već veštačka inteligencija.

.

Kako piše The Guardian, novinari koji su pripremali vesti za ove veb sajtove, njih oko 27, dobili su obaveštenje da će od narednog meseca njihove poslove obavljati veštačka inteligencija. Roboti ipak nisu otišli toliko daleko da sami mogu da napišu vest ili reportažu, već će njihov posao biti da prenose sadržaje sa drugih medija.

Isti ovaj zadatak su imali i ljudi koji će sada dobiti otkaz. Oni su morali da paze da se na sajtu ne pojavi neki sadržaj koji bi mogao da se okarakteriše kao neprikladan ili nasilan. U izjavi za The Guardian, jedan od otpuštenih novinara kaže da je po njemu ova odluka rizična upravo iz ovih razloga.

Kako je nekima, poput korisnika Edge-a, ovo početna stranica na pretraživaču, vrlo je bitno kakav se sadržaj plasira jer njega mogu da vide i najmlađi.

Možda te još zanima:

.

Outlook će sam pisati mejlove?

Microsoftov servis za primanje i slanje mejlova uskoro će dobiti nove opcije.

.

Microsoft Edge pretekao Firefox

U svetu internet pretraživača deseilo se nešto neverovatno - Microsoft Edge je pretekao Mozilla Firefox po broju korisnika.

.

Šta možete da naučite igrajući Minecraft?

Verovali ili ne i ovu video igru možete da koristite u edukativne svrhe.

.

Microsoftov pretraživač Edge uplašio Google

Edge beleži sve veći broj korisnika iz dana u dan, što počinje da zabrinjava Google.

.

Word, Excell i Power Point u jednoj aplikaciji

Nova verzija Office aplikacije za Android mobilne telefone objedinjuje sve opcije koje su imale samostalne Word, Excell i Power Point…

.

Microsoft Edge pretekao Firefox

U svetu internet pretraživača deseilo se nešto neverovatno - Microsoft Edge je pretekao Mozilla Firefox po broju korisnika.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo