...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Microsoft testira opciju stabilnijeg Windowsa

03.08.2023.

Microsoft testira rešenje koje će omogućiti da se izbegne potreba za potpunom reinstalacijom Windows operativnog sistema.

.

Kada imate problema sa svojim Windows PC računarom, najčešća opcija da to rešite je potpuna nova instalacija operativnog sistema. Naravno, ovo bi moglo da odradi posao, ali takođe znači da ćete morati da osigurate bezbednosnu kopiju (koju bi, u svakom slučaju, trebalo da imate) i da potrošite vreme na vraćanje svih svojih programa i datoteka na svoje mesto.

Ali u novoj Canary verziji (Build 25905) Windows Insider programa, Microsoft testira rešenje — upotrebu Windows Updatea za popravljanje problema, instaliranje "verzije za popravku" Windows 11 sistema bez uklanjanja vaših datoteka, podešavanja ili programa.

Microsoft je najavio ovu funkciju u ažuriranju izvornog pokretanja međuverzije 12. jula.

U teoriji, ovo bi trebalo obezbedi verziju Windowsa sa svim elementima onako kako ste je imali, minus bilo koji softverski ili OS kvarovi koji su se pojavili usput. Šefica Windows Insidera Amanda Langovski i viši upravnik programa Brandon Leblank napisali su u objavi na blogu da je "sadržaj popravke prikazan na stranici s podešavanjima Windows Updatea s naslovom dodatim '(verzija popravke)'.

"Ova mogućnost može biti korisna u mnogim slučajevima, ali je namenjena za održavanje bezbednosti i ažurnosti uređaja", kažu u Microsoftu.

Oni koji koriste Canary verzije i žele da testiraju nova podešavanja popravljanja mogu da odu u na Settings > System > Recovery. Opcija je označena kao "Rešavanje problema pomoću Windows Updatea" i ima taster za ponovno instaliranje.

Ako ova funkcija bude radila kako je zamišljeno, to će spasiti frustrirane Windows korisnike od pravljenja USB drajva za podizanje sistema i zamene svih podataka kopijama.

 

Izvor:www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Microsoft Word puni 40 godina

Kroz turbulentnu istoriju od svojih ranih dana, Microsoft Word obeležava četrdeset godina na tržištu, održavajući se kao dominantni procesor teksta…

.

Google nas priprema za budućnost bez lozinki

Google ide korak dalje u tome da korisnike "nagovori" na napuštanje lozinke kao glavnog načina autentifikacije. Na svim njihovim uslugama…

.

Microsoft izbacuje WordPad iz Windowsa

Aplikacija za uređivanje teksta, po funkcionalnostima na pola puta između Notepada i Worda, nestaće iz Windowsa 10 i 11 nakon…

.

Microsoft napravio Xbox kontroler sa mirisom pice

Microsoft je dizajnirao prilagođene TMNT Xbox kontrolere koji imaju difuzer mirisa vezan pozadi u obliku parčeta pice. 

.

Microsoft prekršio Zakon o zaštiti privatnosti dece na internetu

Kompanija Microsoft je prekršila američki Zakon o zaštiti privatnosti dece na internetu. Microsoft će morati da plati 20 miliona dolara američkoj…

.

Čuvajte se StripedFly malvera

Punih pet godina jedan malver ostao je neprimećen zarazivši za to vreme više od milion Windows i Linux sistema.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo