...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Meta formira tim za borbu protiv obmanjujućih AI sadržaja pred EU izbore u junu

27.02.2024.

Vlasnik Fejsbuka i Instagrama, kompanija Meta, saopštila je da će formirati tim za borbu protiv obmanjujućih sadržaja u oblasti veštačke inteligencije (AI) na društvenim mrežama kada je reč o predstojećim izborima za Evropski parlament od 6. do 9. juna.

.

Meta je zabrinuta zbog toga što je generativna AI tehnologija u stanju da lažira video zapise, slike i audio snimke i može da se koristi za prevaru glasača.

Ovo saopštenje usledilo je nakon što je istog dana ministar unutrašnjih poslova Džejms Kleverli rekao Tajmsu da će "neki ljudi koristiti lažne podatke generisane veštačkom inteligencijom kako bi pokušali da utiču na izbore".

Najava dolazi dve nedelje nakon što je Meta potpisala sporazum sa drugim velikim tehnološkim kompanijama koje su se obavezale na borbu protiv takvog sadržaja.

Rival Mete, kada je reč o društvenim mrežama, TikTok, saopštio je u februaru da će pokrenuti takozvane izborne centre u okviru svoje aplikacije na jezicima svake od 27 članica EU, u kojima će biti smeštene merodavne informacije.

I šef Mete za poslove u Evropskoj uniji Marko Pancini rekao je da će ta kompanija pokrenuti "Centar za izbore specifičan za EU", koji će "identifikovati potencijalne pretnje".

"Od 2016. godine uložili smo više od 20 milijardi dolara u bezbednost i sigurnost i učetvorostručili veličinu našeg globalnog tima, koji radi u ovoj oblasti, na oko 40.000 ljudi", rekao je on.

Dodao je da to uključuje 15.000 recenzenata sadržaja, koji pregledaju sadržaj na Fejsbuku, Instagramu i drugim platformama, na više od 70 jezika, računajući i sva 24 zvanična jezika EU.

 

Izvor:www.politika.rs

Možda te još zanima:

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

.

Novi satelit u svemiru u borbi protiv klimatskih promena

Novi satelit, koji iz svemira precizno prati i određuje emisije metana u naftnoj i gasnoj industriji, biće lansiran u takvu…

.

Meta će deliti podatke sa centrom za otvorene nauke

Meta je najavila da će se udružiti sa Centrom za otvorenu nauku kako bi pokrenuli pilot program koji proučava teme vezane…

.

Samsung Find pronalazi ljude, predmete i uređaje

One UI 6 je dobio najnoviju verziju, u okviru koje stiže veliki broj funkcija.

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo