...
TRENUTNO20:00 - 21:00Y2K

Lifestyle / Tehnologija

Laptop sa tri ekrana

10.01.2017.

Ovogodišnji CES sajam obeležili su mnogi proizvodi koji su 'prvi na svetu', pa tako između ostalog imamo prvi USB stik od 2 TB, prvi mobilni telefon sa 8 GB RAM-a, prvi samobalansirajući motor, a sada i prvi laptop s tri ekrana. 

.

Razer je na CES-u predstavio prvi laptop koji dolazi s dodatna dva ekrana koji se izvlače iz centralne jedinice. Ovaj neobični prenosnik nosi ime Project Valerie, a sastoji se od nešto deblje osnovne jedinice u čijem se poklopu osim centralnog nalaze još dva 17,3-inčna 4K ekrana na izvlačenje.

To znači da ćete u "Sorround View" panoramskom prikazu sa sva tri ekrana moći da vidite od 1.520 x 2.160 piksela, a dva dodatna ekrana koji se izvlače automatski za samo nekoliko sekundi omogućavaju vidno polje od 180 stepeni.

Da bi se ta panoramska grafika najvišeg kvaliteta mogla dostojno prikazivati u igrama na najvišim postavkama, brine se moćna grafička kartica Nvidia GeForce GTX 1080. Što se ostalih tehničkih specifikacija tiče, za sada je još poznato da će uređaj imati 32 GB RAM-a, a procesor i veličina čuvanja će verovatno varirati u zavisnosti od modela koji odaberete.

Bez obzira na tri ekrana, laptop uopšte nije nezgrapan, pa dolazi s debljinom od 3,81 cm, s kakvom se možete susresti na mnogim gaming prenosnicima, te sa prihvatljivom težinom za takvu vrstu uređaja od 5,4 kg. Razer za sada još nije objavio podatke o ceni i dostupnosti novog proizvoda.

Pogledajte kako Project Valerie izgleda.

Izvor: vidi.hr

Možda te još zanima:

.

Šta je madware i kako da se zaštitite od njega?

Malware, koji uključuuje i adware, ne napada samo korisnikov PC ili laptop. Madware specifično cilja i korisnikove druge uređaje, ali…

.

Ništa gore od pokvarenog laptopa

Kod mnogih studenta laptopovi su zamenili listanje literature. Kako se u proteklih nekoliko meseci ceo proces studiranja preselilo na internet,…

.

Koristi mobilni telefon kao miš za računar

Ako nemate bežični miš za računar, za to može da vam posluži i mobilni telefon. Sve što vam treba je…

.

Grejanje uz pomoć kompjutera

Šveđani su osmislili revolucionaran način da zagreju svoje domove - uz pomoć kompjutera! Jedan od takvih centara nalazi se u…

.

Čemu služi cilindar na strujnom kablu za laptop?

Verovali ili ne, neki delovi koji se nalaze na našim uređajima i nisu toliko korisni, ali je ipak zabavno čuti…

.

Veštačka inteligencija pronašla lek protiv smronosne superbakterije

Koristeći veštačku inteligenciju (AI), naučnici su otkrili novi antibiotik koji može da ubije smrtonosne bakterije inače rezistentne na standardne antibiotike.

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo