...
TRENUTNO15:50 - 16:10Leto na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Kopiranje stila sa fotografija

31.03.2017.

Zanimljiva tehnologija dolazi nam iz laboratorije u kojoj rade stručnjaci kompanije Adobe i univerziteta Cornell. Korišćenjem tehnika mašinskog učenja, a vodeći se popularnošću brojnih aplikacija koje mogu potpuno "retuširati" neku fotografiju i dati joj novi stil, naučnici su napravili program koji je u stanju da kopira stilove sa fotografija i primjenjuje ih na nove fotke. 

.

Ovaj alat funkcioniše tako što mu se prvo zada fotografija koju treba promeniti, a zatim i ona čiji bi stil (boje, kontraste, efekte) trebalo primeniti. Algoritmi tada analiziraju boje, svetlost i sve druge parametre fotografije iz primera i prilagođavaju ih tako da se na najprirodniji mogući način primene i na izvornu sliku koju želimo da izmenimo.

Obična i dosadna fotografija upotrebom ove tehnologije lako može postati vizuelno atraktivnija, šarenija i izgledati kao da je snimljena isto kada i referentna fotografija. Istraživači su o svemu objavili i naučni rad, a tehnologiju su pod imenom Deep Photo Style Transfer učinili dostupnom svima postavivši njen izvorni kod na GitHub.

Izvor: Bug.hr

Možda te još zanima:

.

The Moth

Postanite pravi internet moljac

.

Sport kome korona ništa ne može

Do momenta kada će nas koronavirus pustiti iz svojih kandži, moraćemo da se ponašamo u skladu sa situacijom. Događaje poput…

.

Važno je ko je šta rekao

Društvene mreže olakšavaju nalaženje uzora i stupanje u kontakt sa njima. Dok je pre samo deset godina bilo nezamislivo da…

.

Srcream Into The Void

Slobodne se izvrištite

.

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

  • 15:10 Gost O radija
  • 15:40 O tome se priča
  • 15:50 Leto na O radiju
  • 16:10 Gost O radija
  • 16:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo