.
Trenutno
Tehnologija
 Novinari O radija
Lifestyle / Tehnologija

Kina u borbi protiv zavisnosti od video igara

08.11.2019.

Briga o tome koliko vremena mladi ljudi provode ispred kompjutera prisutna je u skoro svim delovima sveta, a posebno u Kini, gde su zvaničnici objavili i nove regulative koje bi trebalo da utiču na gejming navike mlađe populacije.

.

Kako prenosi The Verge, kineska vlada planira da u kontrolisanju ljubitelja video igara ode još dalje i da objavi jasne smernice za to koliko je deci i mladima dozvoljeno da ostanu ispred računara. Tako novi zakoni mlađima od 18 zabranjuju igranje video igara između 10 sati uveče i osam ujutru, a tokom radnih dana dozvoljeno im je 90 minuta video igara, dok se vikendom taj period povećava na 180 minuta.

Mlađi igrači su u obavezi da koriste prava imena, a ograničavaju im se i sredstva koja mogu da potroše na kupovinu proizvoda u okviru neke igre. Predstavnici vlasti tvrde da su ove mere neophodne kako bi se stalo na put zavisnosti od video igara, koja vodi do oštećenja vida i loših rezultata u školi.

Neki eksperti se sa ovim merama ne slažu, budući da još uvek nije utvrđeno šta je tačno zavisnost od video igara. Svetska zdravstvena organizacija smislila je 2018. godine "gejming poremećaj" kao dijagnozu, ali je novi termin naišao na kritike, najviše zbog toga što nedostaju metode kojima bi se ovo stanje utvrdilo.

.
Kolika je moć striming platformi i sadržaja za gledanje na zahtev (video on demand) pokazuje i lansiranje nove platforme kompanije…
.
Google eksperimentiše sa postavljanjem "bedževa" na stranice koje se sporo učitavaju u Chrome-u. To znači da bi u budućnosti,…
.
Korisnici Tvitera će od danas pored pojedinačnih profila moći da prate i teme koje ih zanimaju. 
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?