...
TRENUTNO19:20 - 19:30Tehnologija

Lifestyle / Tehnologija

Kickstarter: Pametne slušalice za bolji zvuk

20.05.2016.

Start up firma NURA iz Australije očigledno mnogo poštuje zvuk, pošto je pokrenula KickStarter kampanju u cilju da napravi savršene slušalice. Zasnovane na ideji da svako od nas čuje drugačije, NURA pametne slušalice su napravljene da se prilagođavaju vašim ušima, i definitivno donose revoluciju u slušanju i puštanju muzike.

.

NURA je "dete" melburnske startup kompanije, i to su  slušalice koje "skeniraju" uši tako da oblikuju emitovani zvuk i puštaju ono što korisnikovo uho najbolje čuje.

Da biste ovo postigli potrebno je da prođete proces kalibracije, koji izgleda tako što jednostavno poslušate muziku u trajanju od 30 sekundi, a za to nije potrebna nikakva interakcija.

Naime, svaka slušalica je opremljena malim mikrofonima koji identifikuju vibracije dlačica u ušima prilikom njihove izloženosti zvuku kroz 30 sekundi sonične frekvencije. Kalibraciju je potrebno uraditi samo jednom i slušalice kasnije za samo dve sekunde mogu prepoznati ko ih nosi.

Slušalice sadrže drajvere za deep bass i čistoću zvuka, kao i silent operation, koji umanjuje mogućnost da zvuk s polja dopre do vas.

NURA se pojavila na kickstarter-u ove nedelje i već je udvostručila svoj cilj za osnivanje. Očekivano je da slušalice budu puštene u prodaju u aprilu sledeće godine, a koštaće 179 dolara.

Kickstarter kampanju možete podržati na ovom linku!

M.L.

Možda te još zanima:

.

Na tri klika do dobrog stripa

Novosadski tim koji se bavi strip produkcijom i izdavaštvom, Imagine Incredible, na Kickstarter platformi pokrenuo je kampanju kako bi njihov…

.

Lightstep Chronicles – srpski strip projekat na Kickstarteru

Novosadski tim koji se bavi strip produkcijom i izdavaštvom Imagine Incredible, na Kickstarter platformi pokrenuo je kampanju kako bi njihov…

.

Kickstarter kampanja daje autorima najviše slobode

Za godinu i po dana gejmeri će imati priliku da zaigraju point to click video igru "Columnae: A past under…

.

Zašto je neuspeh dobra stvar

Neuspeh je koncept koji je startap kultura obrnula naopačke - to više nije prljavi veš koji vam se nataloži na…

.

Uvodi se obavezeno označavanje AI generisanog sadržaja

U Americi je predstavljen zakon za označavanje dubinski falsifikovanih sadržaja (deepfake content). Ima za cilj da se suprotstavi takvom sadržaju…

.

Stiže nova verzija Office paketa

Novi Office neće imati ugrađene funkcije veštačke inteligencije (AI), dok će Excel dobiti desetine poboljšanja. Među njima su kao dinamički…

  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo