...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Kako će izgledati novi iPhone 7

25.08.2016.

Za tržište mobilnih telefona ovo je "godina sedmica", jer najjači pametni telefoni dveju najvećih mobilnih kompanija na svetu imaju sedmicu u imenu. Za nekoliko dana izlazi novi iPhone 7, a Samsung je već predstavio svoje telefone sedme generacije!

.

Izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk nove modele svojih telefona predstaviće 7. septembra, prednarudžbine počinju 9. septembra, dok se početak prodaje očekuje 16. septembra.

Većina stvari koje će nam doneti ovi telefoni već je dobro poznata pa, kao i u slučaju iPhonea 6S i 6S Plus, korisnici mogu da očekuju modele s ekranima dijagonale 4,7 i 5,5 inča koji će imati jače procesore, bolju grafiku i kvalitetnije kamere u odnosu na prethodne modele.

Jedna od najvećih novosti koja se očekuje jeste izbacivanje 3,5-milimetarskog ulaza za slušalice koje bi na novim telefonima trebalo da se povezuju s uređajem putem ulaza za punjenje iPhonea, a Apple će korisnicima ponuditi nove slušalice koji će se s telefonima spajati bežičnim putem.

Još jedna novost koju očekujemo jesu različite kamere pa bi veći, 5,5-inčni model trebalo da ima dve kamere zahvaljujući kojima bi iPhone 7 Plus trebalo da snima kvalitetnije fotografije s više detalja.

To znači da razlika između klasičnog iPhone-a s 4,7-inčnim ekranom i ovog većeg više neće biti samo u veličini ekrana (i optičkoj stabilizaciji), već i u kvalitetu kamere, ali i memoriji jer će Plus model navodno imati i više memorije tako da će korisnici koji žele najbolji iPhone morati da kupe veći i skuplji Plus model.

Inače, već dugo se govori da ova generacija Appleovih telefona ne bi trebalo da donese neke revolucionarne promene, pa je pitanje da li ovi uređaji mogu da zaustave pad prodaje iPhonea iz poslednja dva kvartala, a velike promene Apple navodno priprema za sledeću godinu, kada se obeležava deset godina od kada je Stiv Džobs predstavio iPhone i zauvek promenio tržište mobilnih telefona.

Izvor: B92.net

Možda te još zanima:

.

What a Wonderful World

MacBook i iPad se više neće sastavljati u Kini

.

Smena velikana: Xiaomi pretekao Apple

Kineska kompanija Xiaomi postala je treći najveći svetski prodavac pametnih telefona u kvartalu jul-septembar, potisnuvši sa te pozicije američkog tehnološkog…

.

iPhone12 skoro za dž

Kompanija Apple predstavila je četiri nova iPhone modela. Narudžbine počinju da se primaju već od petka, a isporuka startuje naredne…

.

Dobra zarada od prodaje iPhone ikonica

Dizajner, poznat kao Traf, za manje od nedelju dana zaradio je više od 100.000 dolara nakon objavljivanja tvita u kom…

.

Umesto reciklaže prodavali stare Apple uređaje

Apple je u Kanadi sklopio dogovor sa kompanijom Geep, prema kom, kada korisnici donesu stare uređaje, oni budu prosleđeni i…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Škripa
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo