...
TRENUTNO15:10 - 15:20Pesma dana

Lifestyle / Tehnologija

Izvršni direktor Mete: Veštačka inteligencija je prilično glupa

20.07.2023.

Izvršni direktor kompanije Meta Nik Kleg izjavio je da su sadašnji modeli veštačke inteligencije (AI) "prilično glupi", umanjujući potencijalne rizike od njihove upotrebe.

.

Kleg je rekao da je uzbuđenje zbog pojave veštačke inteligencije preuranjeno u odnosu na stepen njene tehnološke razvijenosti.

On je objasnio da su sadašnji modeli AI daleko od toga da samostalno razmišljuju, već su "na mnogo načina poprilično glupi", izjavio je predstavnik kompanije u čijem su vlasništvu Fejsbuk i Instagram.

Meta je objavila opštu besplatnu upotrebu jezičkog modela "AI Llama 2" čak i u komercijalne svrhe.

Kleg je rekao da takve platforme koje pokreću "čet-botove" kao što je ChatGPT, u osnovi samo spajaju delove ogromne jezičke baze i rečenice prave tako što pogađaju šta bi bila sledeća reč u nizu.

Kleg je dodao da se upozorenja o "egzistencijalnoj pretnji" čovečanstvu, koja iznose neki stručnjaci za veštačku inteligenciju, odnose na sisteme koji još uvek ne postoje.

Izvor: Beta

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Film na osnovu scenarija ChatGPTa bez premijere u bisokopu

Filmadžije se odavno interesuju za veštačku inteligenciju, a ova je s velikog platna prešla u stvaran život i počela da…

.

Apple najavljuje integraciju ChatGPT-a u Siri i svoje operativne sisteme

Apple će integrisati ChatGPT u Siri glasovnog asistenta i svoje operativne sisteme, kako bi sustigao konkurenciju u oblasti veštačke inteligencije.…

.

ChatGPT u obrazovanju: pomoć ili prepreka akademskom poštenju?

Primena veštačke inteligencije poslednjih nekoliko godina postala je sve učestalija među studentima, ali i profesorima na fakultetu. ChatGPT, jedan od…

.

ChatGPT dobija Mac aplikaciju

ChatGPT sada ima desktop aplikaciju – ali je za sada dostupna samo na macOS-u.

.

ChatGPT dobija još podataka

Kompanije OpenAI i Reddit su sklopile partnerstvo, koje će omogućiti da ChatGPT četbot dobija podatke sa popularne platforme.

.

Ažurirani ChatGPT podučava matematiku i flertuje

OpenAI je predstavio najnoviju verziju tehnologije koja stoji iza njegovog AI četbota ChatGPT. Zove se GPT-4o i biće dostupan svim…

  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:10 Pesma dana
  • 15:20 Tehnologija
  • 15:30 Gost O radija

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo