.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Tehnologija

iPhone X prepoznaje lica

13.09.2017.

Apple je u utorak predstavio nove modele telefona iPhone 8, iPhone 8+ i iPhoneX, a ovaj poslednji izazvao je najviše pažnje. 

.

iPhone X ima ekran od jedne do druge ivice, a okvir je izrađen od čelika. Telefon je dobio OLED ekran od 5,8 inča. Najveća promena je to što je prvi iPhone koji nema home dugme. Imaju ga čak i osmice koje su predstavljene samo nekoliko minuta ranije.

Ekran se "budi" podizanjem uređaja ali i tapkanjem po ekranu. Umesto Home dugmeta u dnu ekrana nalazi se crta koju treba povući prema gore da biste došli do početnog ekrana. Na sličan način aktivira se i multitasking. I za Siri su pronašli rešenje – možete je dozvati glasom ili pritisnuti dugme sa strane.

Pošto home dugmeta više nema, nema ni identifikacije uz pomoć otiska prsta. Zato je iPhone X uveo prepoznavanje lica. Za to je iskorišten niz senzora u vrhu ekrana, koji očitava infracrveni spektar i još mnogo drugih parametara koji prepoznaju korisnika. Kažu da senzor radi i prati kako se vaše lice menja i da bi trebalo da radi i kada nosite naočare, šešir, promenite frizuru ili pustite bradu. Ali morate gledati u telefon.

Sistem prepoznavanja lica iskorišten je i za dodatni trik. Animiranjem smajlija prema izrazu lica korisnika, dobijate smajli sličice koje možete slati u okviru iMessage sistema. 

iPhone X stiže u varijantama sa 64 i 256 GB, a početna cena je 999 dolara. U prodaji će biti od 3. novembra. 

.
Facebook nam ponekad ide na živce. Dobijamo pozive za igrice koje nas ne zanimaju, neki prijatelji nas bombarduju fotkama sa mora…
.
Izgleda da ćemo uskoro preznojavanje moći da pretvorimo u energiju kojom ćemo puniti elekronske uređaje. Tim inženjera sa Kalifornijskog…
.
Bitcoin manija napokon je zahvatila i Indiju, pa njihova Vlada ozbiljno razmišlja o uvođenju sopstvene kriptovalute.
Program
Kalendar događaja
Septembar 2017.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Šta biste slušali na Oradiju?