...
TRENUTNO06:00 - 12:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Instagram vraća hronološki prikaz objava

10.12.2021.

Prvi čovek Instagrama Adam Mozeri rekao je da ta kompanija radi na verziji feeda koji će objave korisnika prikazivati hronološki. Trenutno, algoritam Instagrama objave rangira zasnovano na prioritetima korisnika. Ali više neće biti zabune, hronološki sled objava se vraća.

.

Instagram je još 2016. godine imao funkciju hronološkog sortiranja objava, da bi potom 2017. godine implementirao preporučene objave. Ova promena je u velikoj meri negativno prihvaćena od strane korisnika.

     INSTAGRAM PODSTIČE ZDRAVE NAVIKE

Aktuelni feed koristi veštačku inteligenciju za kreiranje onoga što Instagram smatra više personalizovanim objavama, a feed je zasnovan na aktivnostima korisnika.

Sugeriše se da će nova funkcija biti opciona, kako bi se korisnicima omogućilo više izbora. S druge strane, to bi korisnicima i onima koji pregledaju sadržaj olakšalo da bolje razumeju kada je neki sadržaj objavljen.

Izvor: B92


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Instagram uvodi Feed Repost

Instagram će uskoro testirati novu funkciju "ponovnog objavljivanja" (repost), koja nikada nije bila deo glavnog feeda aplikacije. Funkcija je već jedna…

.

Fejsbuk postao mreža za penzionere: Mladi beže glavom bez obzira

Generacija Z (rođeni između 1995. i 2010. godine) sve više koristi internet, ali se broj tinejdžera na Fejsbuku ubrzano smanjuje,…

.

Snimci kraći od 15 minuta automatski postaju Reels

Tokom ovog meseca kompanija Instagram počela je da testira novu funkciju koja svaki video zapis pretvara u Reels klip koji…

.

Instagram napravio svoj font

Instagram je kreirao sopstveni font pod nazivom Instagram Sans, koji dolazi sa različitim podfontovima. Kompanija planira da koristi ovaj font…

.

Instagram testira feed preko celog ekrana

Kada otvore Instagram aplikaciju, korisnici odmah vide vertikalni sadržaj koji treba da "donese video više ispred i u centar".

.

Instagram kopira Twitter i TikTok sa novom funkcijom

Instagram testira novu funkciju, koja će korisnicima omogućiti da prikače objave na svom profilu, kako navodi TechCrunch.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju
  • 12:10 Gost O radija

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo