.
Trenutno
90 u 60
 Dušan Majkić
Lifestyle / Tehnologija

Instagram uveo nametags

07.10.2018.

Kada je Snapchat uveo filtere, Instagram je požurio da korisnicima omogući tu istu opciju. Istorija se ponavlja, ova platforma je sada ponudila odgovor na Snapchatove prilagodljive tagove za lakše dodavanje prijatelja.

.

U pitanju je opcija pod imenom Nametags koja pojednostavljuje dodavanje prijatelja i koju je Instagram predstavio posle nekoliko meseci testiranja.

Opcija funkcioniše tako što se kamera usmeri na kod i izvrši se skeniranje, odnosno, nakon što se kreira nametag u kom mogu da se biraju slike, emotikoni, ali i boje, potrebno je da budući prijatelj samo pokrene kameru i drži ekran aktivnim kada je tag vidljiv.

Nametag se može deliti sa drugima preko tekstualnih poruka ili drugih društvenih mreža, ukoliko je potrebno da se kreira širok krug publike.

Kako prenosi Benchmark, Instagram testitra još jednu funkciju koja je namenjena školskim zajednicama. Kreirana je kako bi korisnike ohrabrila da se pridruže grupama na koledžima i univerzitetima, ali je trenutno limitirana na testiranje samo u SAD.

.
Microsoft je 20. februara objavio novu Office aplikaciju Windows 10 korisnicima, prenosi The Verge. 
.
Mesecima je kružila priča i bila najavljivana nova linija Samsung telefona, a sada se konačno se i dogodila.
.
Ako ti je zabavno da snimaš kratke video sadržaje onoga što se dešava u tvojoj okolini, vreme je da napraviš korak napred i te…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?