.
Trenutno
Tehnologija
 Novinari O radija
Lifestyle / Tehnologija

Instagram uveo nametags

07.10.2018.

Kada je Snapchat uveo filtere, Instagram je požurio da korisnicima omogući tu istu opciju. Istorija se ponavlja, ova platforma je sada ponudila odgovor na Snapchatove prilagodljive tagove za lakše dodavanje prijatelja.

.

U pitanju je opcija pod imenom Nametags koja pojednostavljuje dodavanje prijatelja i koju je Instagram predstavio posle nekoliko meseci testiranja.

Opcija funkcioniše tako što se kamera usmeri na kod i izvrši se skeniranje, odnosno, nakon što se kreira nametag u kom mogu da se biraju slike, emotikoni, ali i boje, potrebno je da budući prijatelj samo pokrene kameru i drži ekran aktivnim kada je tag vidljiv.

Nametag se može deliti sa drugima preko tekstualnih poruka ili drugih društvenih mreža, ukoliko je potrebno da se kreira širok krug publike.

Kako prenosi Benchmark, Instagram testitra još jednu funkciju koja je namenjena školskim zajednicama. Kreirana je kako bi korisnike ohrabrila da se pridruže grupama na koledžima i univerzitetima, ali je trenutno limitirana na testiranje samo u SAD.

.
Kad god kopamo po sadržajima na internetu za koje ne želimo da ih neko drugi vidi - iskoristimo najkorisniju opciju na svetu - Clear…
.
Taman kad ste pomislili da možete da budete influenseri na YouTube-u, ova platforma počela je da gasi pojedine profile.
.
S obzirom na činjenicu da Netflix često testira nove ideje, nedavno su osmislili novi eksperiment. On podrazumeva pop up koji pretplatnicima…
Program
Kalendar događaja
Decembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
Anketa

Da li vas hvata potrošačka groznica  pred praznike?