.
Trenutno
Reset
 Prvi program RNS
Lifestyle / Tehnologija

Instagram uveo nametags

07.10.2018.

Kada je Snapchat uveo filtere, Instagram je požurio da korisnicima omogući tu istu opciju. Istorija se ponavlja, ova platforma je sada ponudila odgovor na Snapchatove prilagodljive tagove za lakše dodavanje prijatelja.

.

U pitanju je opcija pod imenom Nametags koja pojednostavljuje dodavanje prijatelja i koju je Instagram predstavio posle nekoliko meseci testiranja.

Opcija funkcioniše tako što se kamera usmeri na kod i izvrši se skeniranje, odnosno, nakon što se kreira nametag u kom mogu da se biraju slike, emotikoni, ali i boje, potrebno je da budući prijatelj samo pokrene kameru i drži ekran aktivnim kada je tag vidljiv.

Nametag se može deliti sa drugima preko tekstualnih poruka ili drugih društvenih mreža, ukoliko je potrebno da se kreira širok krug publike.

Kako prenosi Benchmark, Instagram testitra još jednu funkciju koja je namenjena školskim zajednicama. Kreirana je kako bi korisnike ohrabrila da se pridruže grupama na koledžima i univerzitetima, ali je trenutno limitirana na testiranje samo u SAD.

.
Viber aplikacija možda nije uvek najredovnija sa svojim ažuriranjima, ali kada se to dogodi - nove funkcije budu odlične. Ovaj…
.
Američki IT gigant menja način izdavanja dozvola za korišćenje Android aplikacija u Evropi. Preciznije, Gugl će proizvođačima…
.
Najpoznatija personalna asistentkinja u svetu tehnologije - Cortana, uskoro dobija novi izgled i funkcije. Korisnički interfejs biće…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li Građanski zakonik može da reši odnos države prema osnovnim ljudskim pravima?