.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Tehnologija

Instagram uveo nametags

07.10.2018.

Kada je Snapchat uveo filtere, Instagram je požurio da korisnicima omogući tu istu opciju. Istorija se ponavlja, ova platforma je sada ponudila odgovor na Snapchatove prilagodljive tagove za lakše dodavanje prijatelja.

.

U pitanju je opcija pod imenom Nametags koja pojednostavljuje dodavanje prijatelja i koju je Instagram predstavio posle nekoliko meseci testiranja.

Opcija funkcioniše tako što se kamera usmeri na kod i izvrši se skeniranje, odnosno, nakon što se kreira nametag u kom mogu da se biraju slike, emotikoni, ali i boje, potrebno je da budući prijatelj samo pokrene kameru i drži ekran aktivnim kada je tag vidljiv.

Nametag se može deliti sa drugima preko tekstualnih poruka ili drugih društvenih mreža, ukoliko je potrebno da se kreira širok krug publike.

Kako prenosi Benchmark, Instagram testitra još jednu funkciju koja je namenjena školskim zajednicama. Kreirana je kako bi korisnike ohrabrila da se pridruže grupama na koledžima i univerzitetima, ali je trenutno limitirana na testiranje samo u SAD.

.
O dinamičnim mejlovima je počelo da se govori još u martu, pa je još tada moglo da se čuje da bi zahvaljujući njima Gmail platforma…
.
Ruska netrepeljivost prema VPN-ovima koji olakšavaju borbu protiv cenzure je dobro poznata, a sada bi ta zemlja uskoro mogla da…
.
Najveći problem Shazam aplikacije je bio to što nije mogla da prepoznaje one pesme koje se slušaju preko slušalica, pa su korisnici…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?