.
Trenutno
Album nedelje
 Dušan Majkić
Lifestyle / Tehnologija

Instagram uskoro sigurniji od hakovanja

18.06.2019.

Instagram bi svojim korisnicima uskoro mogao da ponudi više sigurnosti, posebno u slučajevima kada izgube kontrolu nad svojim nalozima. 

.

Radi se o novim procesima unutar aplikacije koji bi trebalo da postanu jednostavniji načini za vraćanje kontrole nad hakovanim nalozima. Oni bi, pored toga, trebalo i da napadačima otežaju da do ciljanih naloga uopšte dođu, a proces vraćanja naloga biće olakšan.

Korisnici će, umesto da šalju mejlove i popunjavaju formulare kao do sada, moći samo da odgovore na nekoliko sigurnosnih pitanja, da bi nakon toga dobili šestocifreni kod koji će im pomoći da vrate svoje ukradene naloge. Ovaj način će osigurati da se profili vraćaju i u slučajevima kada su napadači promenili korisničko ime i druge podatke.

Kako prenosi Engadget, još uvek nije poznato kada će nova sigurnosna opcija postati dostupna, a konačni cilj je da se ukradeni profili korisnicima vraćaju samo u okviru aplikacije, bez potrebe za dodatnim sigurnosnim timovima.

.
Google eksperimentiše sa postavljanjem "bedževa" na stranice koje se sporo učitavaju u Chrome-u. To znači da bi u budućnosti,…
.
Korisnici Tvitera će od danas pored pojedinačnih profila moći da prate i teme koje ih zanimaju. 
.
Već neko vreme Instagram sprovodi testove skrivanja broja lajkova na postovima u sedam država širom sveta. To su Kanada, Irska,…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?