...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Instagram uskoro sigurniji od hakovanja

18.06.2019.

Instagram bi svojim korisnicima uskoro mogao da ponudi više sigurnosti, posebno u slučajevima kada izgube kontrolu nad svojim nalozima. 

.

Radi se o novim procesima unutar aplikacije koji bi trebalo da postanu jednostavniji načini za vraćanje kontrole nad hakovanim nalozima. Oni bi, pored toga, trebalo i da napadačima otežaju da do ciljanih naloga uopšte dođu, a proces vraćanja naloga biće olakšan.

Korisnici će, umesto da šalju mejlove i popunjavaju formulare kao do sada, moći samo da odgovore na nekoliko sigurnosnih pitanja, da bi nakon toga dobili šestocifreni kod koji će im pomoći da vrate svoje ukradene naloge. Ovaj način će osigurati da se profili vraćaju i u slučajevima kada su napadači promenili korisničko ime i druge podatke.

Kako prenosi Engadget, još uvek nije poznato kada će nova sigurnosna opcija postati dostupna, a konačni cilj je da se ukradeni profili korisnicima vraćaju samo u okviru aplikacije, bez potrebe za dodatnim sigurnosnim timovima.

Možda te još zanima:

.

Reklame stižu na IGTV

Iako korisnicima koji ne vole oglase može da bude neugodno, za kreativce koji žele da zarade od stvaranja IGTV video…

.

Video treninzi na Instagramu

Vežbanje ponekad najviše zavisi od motivacije. Uvek dođu dani kada vam se ne radi ništa i kada biste po ceo…

.

Instagram kopira Zoom

U proteklih nekoliko meseci video pozivi su postali deo naše svakodnevnice. Aplikacije koje nude ovu opciju svakog dana privalače sve…

.

Mikrosvet koji menja ljude

Instagram više nije samo za selfije, već se može upotrebitii pažljivije, tako što ćete svoj feed napuniti edukativnim sadržajem koji…

.

Književnost živi na Instagramu

Kulturna stanica Eđšeg i Prerazmišljavanje su tokom aprila počeli sa organizacijom ciklusa književnih večeri na Instagramu pod nazivom "Oko(m) knjige".

.

Instagram pravi novu verziju Lite aplikacije

Instagram je TechCrunchu potvrdio da "vraća" Lite u onim zemljama u kojima je bio dostupan. Kako kažu iz ove kompanije, žele da…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo