.
Trenutno
Akademac
 emisija sa Prvog programa Tv-a
Lifestyle / Tehnologija

Instagram šalje notifikacije nakon skrinšota

29.11.2016.

Rivalstvo između Snepčeta i Intsagrama ne jenjava, odnosno, pokušaji ovog drugog da uvede novine koje su karakteristične za Snepčet. Sada je reč o "zabranjenim skrinšotovima". 

.

Priličnu konfuziju izazvala je novina iz Instagrama o "zabranjenim screenshotovima". Poenta priče, odnosno bolje rečeno poruka na Instagramu je da možete poslati poruke koje će nakon 24 sata biti automatski izbrisane. Na stranu sad koliko to nekome od nas ima ili nema logike, ali Instagram, baš kao i recimo Snapchat, nudi mogućnost slanja fotografija ili video zapisa koji će nakon zadanog vremenskog intervala jednostavno biti izbrisani.

I naravno da u takvim uslovima korisnici ponekad šalju i ono što možda ne bi podelili kada bi znali da će permanentno biti sačuvano. Ali, šta ako netko napravi "screenshot" poruke, odnosno "uslika" zaslon s vašom porukom i na taj način dobije mogućnost da sačuva, na primer, fotografiju?

Instagram je objavio kako ćete dobiti notifikaciju kada netko pokuša da napravi skrinšot vaše poruke. S jedne strane su to mnogi oduševljeno dočekali, jer će na taj način znati ko pokušava da ih "prevari", a u isto vreme objava je izazvala priličnu konfuziju, jer mnogi nisu shvatili u kom će se trenutku i za koji skrinšot dobiti notifikacija, odnosno šta se računa, a šta ne.

Da ne bi bilo zabune, notifikaciju o tome kada je neko napravio skrinšot dobićete samo u slučaju kada je fotografija ili video deo Instagram Direct opcije i poruke koja će nakon 24 sata biti izbrisana, zajedno sa svim "elementima" poslatim u poruci.

Izvor: 1klik.hr

.
Daisy je robot kompanije Apple, konstruisan za recikliranje starijih iPhone uređaja, a kako bi se dragoceni materijali ponovo vratili…
.
Kolika je moć striming platformi i sadržaja za gledanje na zahtev (video on demand) pokazuje i lansiranje nove platforme kompanije…
.
Google eksperimentiše sa postavljanjem "bedževa" na stranice koje se sporo učitavaju u Chrome-u. To znači da bi u budućnosti,…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?