...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Instagram prilagodio prikaz ekranima računara

10.11.2022.

Iako je Instagram prvenstveno namenjen korišćenju na mobilnim uređajima, ova kompanija je sada prilagodila prikaz te mreže i ekranima računara.

.

Instagram konstantno razvija nove opcije i nadograđuje postojeće kako bi poboljšao iskustvo korišćenja za skoro dve milijarde svojih korisnika. Ponekad te promene i testovi ne prođu dobro kao nedavna promena algoritma kojom su hteli da Instagram načine što sličnijim TikToku. Korisnici su im na to pokazali palac dole jer nisu hteli da mreža koju godinama koriste postane kopija TikToka.

Ali sigurno je da će korisnici biti zadovoljni novostima koje im ta društvena mreža sada priprema, a koje je najavio njen prvi čovek Adam Moseri. Prvi takav novitet pozdraviće profesionalni korisnici i influenseri koji objavljuju više fotografija i videa dnevno, koje moraju unapred da pripreme za objavu.

Trenutno se za takvo zakazivanje objava koriste alati trećih strana ili Metin Business Suite, ali Instagram će sada omogućiti zakazivanje objava direktno iz aplikacije. Naime, predstavili su posebnu alatku u okviru same aplikacije putem kojeg će kompanije i kreatori sadržaja moći da zakažu vreme objave direktno iz Instagrama na svojim mobilnim uređajima.

Drugi novitet je promena interfejsa na veb verziji Instagrama, koju će svakako pozdraviti svi korisnici ove mreže koji često pregledaju objave na svojim računarima.

Te promene konačno će iskoristiti sve prednosti koje pruža veći ekran, tako da Instagram za veb više neće izgledati samo kao umanjena verzija ove mreže za pametne telefone. Ova verzija je, kako je rekao Moseri, "čistija, brža i jednostavnija za korišćenje" pa se na njoj opcije kao što su Home, Search, Explore, poruke i druge prikazuju s leve strane ekrana.

Pri vrhu ekrana sada se prikazuje Story sadržaj, dok su opcije poput profila, predloga itd. postavljene na desnu stranu ekrana. Prilikom navigacije veb verzijom ove mreže, sve vreme se prikazuju opcije na lijevoj strani ekrana, tako da je korišćenje Instagrama na računarima brže, jednostavnije i preglednije.

Izvor: B92

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Tajna igra s prijateljima

Instagram se redovno ažurira i dobija nove opcije. Jedna od njih je i skrivena igra kojoj se može pristupiti samo…

.

Petnaest minuta da ispraviš grešku

Instagram je uveo novu opciju koja korisnicima omogućava uređivanje direktnih poruka 15 minuta nakon slanja. To podrazumeva ispravljanje gramatičkih grešaka,…

.

Zbog čega su pali Fejsbuk, Instagram i Mesindžer

U utorak je došlo do prekida rada Meta aplikacija za milione korisnika širom sveta. Ljutiti korisnici su se iznenada povukli sa svojih…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Y2K
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo