...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Instagram predstavio Threads

08.10.2019.

Ova aplikacija je takozvana prateća aplikacija uz Instagram koja vam omogućava da brzo delite fotografije, videe i poruke sa onima koje ste već stavili u listu najbližih prijatelja na Instagramu. Takođe omogućava da samo oni koje ste odabrali za najbliže vide vašu lokaciju, statuse i druge privatne podatake, ali ova opcija nije obavezna, možete ostati skriveni za sve. 

.

Kako prenosi The Verge, ova aplikacija može da se podeli na tri komponente. Prva je kamera, koja je na glavnom ekranu čim se otvori aplikacija. Ona je samo za fotografije i videe, ali nema filtera. Takođe, ponuđene su vam prečice za deljenje gde vi možete da izaberete dvoje ili troje najbližih kojima ćete iste sekunde kada napravite video ili fotografiju to i poslati. 

Drugi deo aplikacije je inbox, koji je kopija vaših direktnih poruka iz Instagrama sa vašim najbližim prijateljima. Postoji mogućnost i grupnih razgovora, ali samo u slučaju da su svi koji su u grupi označeni kao vaši najbliži prijatelji.

Na kraju, tu je i status strana. Da biste napravili status, to možete uraditi i emodžijem i sa nekoliko reči, ili odabrati neku od niza predefinisanih poruka.

Na kraju trebalo bi odabrati koliko će taj status biti vidljiv, od jednog sata do nekoliko sati. Ono što bi iz Instagrama najviše voleli, da stavite – auto status – opciju, koja će onda na osnovu vaše lokacije umesto vas objavljivati i ažurirati statuse. Na primer, ako ste na poslu – pisaće da možda duže vreme nećete biti slobodni.

Možda te još zanima:

.

Video treninzi na Instagramu

Vežbanje ponekad najviše zavisi od motivacije. Uvek dođu dani kada vam se ne radi ništa i kada biste po ceo…

.

Instagram kopira Zoom

U proteklih nekoliko meseci video pozivi su postali deo naše svakodnevnice. Aplikacije koje nude ovu opciju svakog dana privalače sve…

.

Mikrosvet koji menja ljude

Instagram više nije samo za selfije, već se može upotrebitii pažljivije, tako što ćete svoj feed napuniti edukativnim sadržajem koji…

.

Književnost živi na Instagramu

Kulturna stanica Eđšeg i Prerazmišljavanje su tokom aprila počeli sa organizacijom ciklusa književnih večeri na Instagramu pod nazivom "Oko(m) knjige".

.

Instagram pravi novu verziju Lite aplikacije

Instagram je TechCrunchu potvrdio da "vraća" Lite u onim zemljama u kojima je bio dostupan. Kako kažu iz ove kompanije, žele da…

.

Instagram poruke konačno i na kompjuterima

Došao je i taj dan, Instagram je omogućio i onima koji tu društvenu mrežu posećuju preko kompjutera da razmenjuju poruke…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo