...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Instagram će možda sakrivati broj lajkova

24.04.2019.

Zahvaljujući brojnosti lajkova mnogi ljudi postali su influenseri. Popularnost se ocenjuje prema njihovom broju. Međutim, u pomalo kontroverznom potezu, čini se da Instagram testira promenu u svom korisničkom interfejsu, gde će se lajkovi sakriti od vaše publike.

.

Ovo je otkrila developerka Jane Manchun Wong, koja je na svom Twitter nalogu podelila da postoji mogućnost da u budućnosti niko osim vas neće znati koliko vam post ima lajkova. Umesto toga, ono što će u tom slučaju javnost moći vidi da je vaš post bio lajkovan bez spominjanja konkretnog broja.

Kako prenosi Ubergizmo, to je prilično kontroverzna odluka, jer se veliki broj influensera na društvenim mrežama oslanja upravo na broj lajkova kako bi pokazali koliko su popularni i kako mogu da kontrolišu cene kojim naplaćuju reklame i slično. Međutim, Instagram ima zanimljivu tačku gledišta koja glasi: "Želimo da se vaši pratioci fokusiraju na ono što delite, a ne na to koliko vaš post generiše lajkova."

Nejasno je da li planovi Instagrama mogu da budu realni ili ih samo testiraju i prikupljaju povratne informacije od korisnika, ali kao što smo rekli, to će definitivno uzdrmati svet Instagram influensera.

Možda te još zanima:

.

Reshare umesto aviončića

Nekima je već stigao novi stiker na Instagram. U pitanju je taster Reshare koji menja aviončić na koji smo svi…

.

Instagram hoće da zna kad ste rođeni

Instagram će početi da traži od korisnika da potvrde svoje datume rođenja, kao deo napora za kreiranje novih bezbednosnih stavki…

.

Instagram Limits

Nova Instagram opcija dolazi kao rešenje, ili bar mera za ublažavanje online nasilja, budući da korisnike štiti od nepoznatih naloga.

.

Stories svuda, pa i na TikTok-u

Kako je popularnost TikToka počela vrtoglavo da raste, ostale mreže su požurile kopiraju ovu platformu. Stvari sada idu u drugom…

.

Security Checkup i na Instagramu

Instagram je predstavio novu bezbednosnu proveru za sve ljude čiji su računi već hakovani. Korisnici sa prethodno ugroženim računima dobiće poruku…

.

Link in bio no more

Instagram trenutno testira opciju deljenja linkova u okviru Stories sadržaja. 

  • 17:30 Tehnologija
  • 17:50 Leto na O radiju
  • 18:00 Music Mix by Bea

Anketa

Da li ste se vakcinisali?

Oradio logo