.
Trenutno
Muzički kalendar
 Dušan Majkić
Lifestyle / Tehnologija

Hologrami stižu na telefone

29.01.2018.

Red Hydrogen One, prvi pametni telefon s hologramskim ekranom, u završnoj je fazi. Prošlog jula su u hi-tech krugovima svi pričali o telefonu sa hologramom, ali on još uvek nije stigao na tržište. Kako se čini, mogao bi stići u prodavnice tokom leta.

.

Predsednik kompanije RED Jim Jenard obećao je da će Red Hydrogen One biti u prodaji ovog leta. Inače, RED je brend koji je poznat po profesionalnoj audiovizuelnoj opremi, a Hydrogen One je prvi model kojim ova kompanija pokušava da uđe u mobilnu arenu. 

Tehnologija hologramskog ekrana dolazi iz partnertstva sa kompanijom Leia Inc. Kompanija je osnovana 2014. godine kao spin-off HP-ovih istraživačkih laboratorija.

Hologramska tehnologija radi kroz difrakciju, stvarajući svetlosnu rasvetu sa slojem nanostruktura koje su dodate u konvencionalni LCD. Leia tvrdi da ovaj sloj "difrakcijskog svetlosnog polja pozadinskog osvetljenja" značajno ne ugrožava kvalitet ekrana, a ne povećava ni potrošnju baterije. 

O tome kako će ekran projektovati hologram još uvek nema detalja, ali se zna da je ideja bila da projektovane 3D objekte možemo videti iz svih uglova. Cena za telefon sa aluminijumskim kućištem će biti 1.195 dolara, dok će verzija sa titanijumskim kućištem koštati 1.595 dolara.

.
Viber aplikacija možda nije uvek najredovnija sa svojim ažuriranjima, ali kada se to dogodi - nove funkcije budu odlične. Ovaj…
.
Američki IT gigant menja način izdavanja dozvola za korišćenje Android aplikacija u Evropi. Preciznije, Gugl će proizvođačima…
.
Najpoznatija personalna asistentkinja u svetu tehnologije - Cortana, uskoro dobija novi izgled i funkcije. Korisnički interfejs biće…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li Građanski zakonik može da reši odnos države prema osnovnim ljudskim pravima?