...
TRENUTNO18:45 - 19:00Lampica

Lifestyle / Tehnologija

Hologrami stižu na telefone

29.01.2018.

Red Hydrogen One, prvi pametni telefon s hologramskim ekranom, u završnoj je fazi. Prošlog jula su u hi-tech krugovima svi pričali o telefonu sa hologramom, ali on još uvek nije stigao na tržište. Kako se čini, mogao bi stići u prodavnice tokom leta.

.

Predsednik kompanije RED Jim Jenard obećao je da će Red Hydrogen One biti u prodaji ovog leta. Inače, RED je brend koji je poznat po profesionalnoj audiovizuelnoj opremi, a Hydrogen One je prvi model kojim ova kompanija pokušava da uđe u mobilnu arenu. 

Tehnologija hologramskog ekrana dolazi iz partnertstva sa kompanijom Leia Inc. Kompanija je osnovana 2014. godine kao spin-off HP-ovih istraživačkih laboratorija.

Hologramska tehnologija radi kroz difrakciju, stvarajući svetlosnu rasvetu sa slojem nanostruktura koje su dodate u konvencionalni LCD. Leia tvrdi da ovaj sloj "difrakcijskog svetlosnog polja pozadinskog osvetljenja" značajno ne ugrožava kvalitet ekrana, a ne povećava ni potrošnju baterije. 

O tome kako će ekran projektovati hologram još uvek nema detalja, ali se zna da je ideja bila da projektovane 3D objekte možemo videti iz svih uglova. Cena za telefon sa aluminijumskim kućištem će biti 1.195 dolara, dok će verzija sa titanijumskim kućištem koštati 1.595 dolara.

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 19:10 Vredi pročitati

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo