.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Tehnologija

Hologrami stižu na telefone

29.01.2018.

Red Hydrogen One, prvi pametni telefon s hologramskim ekranom, u završnoj je fazi. Prošlog jula su u hi-tech krugovima svi pričali o telefonu sa hologramom, ali on još uvek nije stigao na tržište. Kako se čini, mogao bi stići u prodavnice tokom leta.

.

Predsednik kompanije RED Jim Jenard obećao je da će Red Hydrogen One biti u prodaji ovog leta. Inače, RED je brend koji je poznat po profesionalnoj audiovizuelnoj opremi, a Hydrogen One je prvi model kojim ova kompanija pokušava da uđe u mobilnu arenu. 

Tehnologija hologramskog ekrana dolazi iz partnertstva sa kompanijom Leia Inc. Kompanija je osnovana 2014. godine kao spin-off HP-ovih istraživačkih laboratorija.

Hologramska tehnologija radi kroz difrakciju, stvarajući svetlosnu rasvetu sa slojem nanostruktura koje su dodate u konvencionalni LCD. Leia tvrdi da ovaj sloj "difrakcijskog svetlosnog polja pozadinskog osvetljenja" značajno ne ugrožava kvalitet ekrana, a ne povećava ni potrošnju baterije. 

O tome kako će ekran projektovati hologram još uvek nema detalja, ali se zna da je ideja bila da projektovane 3D objekte možemo videti iz svih uglova. Cena za telefon sa aluminijumskim kućištem će biti 1.195 dolara, dok će verzija sa titanijumskim kućištem koštati 1.595 dolara.

.
Kada spojite jednu od najpoznatijih društvenih mreža na svetu - Facebook i američku kompaniju za razvoj i istraživanje bežičnih…
.
Jedna od najpopularnijih aplikacija za video pozive koju poseduju Android uređaji - Google duo, uvodi nove funkcije za mobilne platforme…
.
Nakon donošenja opšte regulative o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR) ovog meseca u Evropi, Kingston Digital Inc. odlučio je…
Program
Kalendar događaja
Maj 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Da li su online peticije dovoljne da se nešto promeni?