...
TRENUTNO13:20 - 13:40Leto na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Hakeru pet godina zatvora zbog hakovanja tviter naloga poznatih

26.06.2023.

Džozef Džejms Okonor, koji je na Twitteru hakovao naloge poznatih osoba i tražio od njihovih pratilaca da mu uplaćuju kriptovalute, osuđen je na pet godina zatvora. Zbog toga što je bio u pritvoru više od dve godine, odslužiće polovinu kazne, piše B92.

.

U septembru 2020. godine na Twitteru su hakeri "preoteli" račune poznatih osoba s velikim brojem pratilaca i počeli su da objavljuju da dele besplatne bitkoine. To je, naravno, bila prevara, a u kojoj se od korisnika tražilo da na određenu adresu pošalju neki iznos bitkoina, da bi zauzvrat dobili dvostruko.

Tri godine nakon toga napada, jedan od odgovornih hakera, 24-godišnji Džozef Džejms Okonor, osuđen je na pet godina zatvora. On je priznao krivicu po četiri tačke optužnice za računarsko hakovanje, prevaru putem interneta i internet uhođenje (cyberstalking). Pristao je i da vrati najmanje 794.000 dolara žrtvama svojih zločina.

Prema tužiocima, Okonor, poznatiji na internetu kao PlugWalkJoe, koristio je svoje "sofisticirane tehnološke sposobnosti u zlonamerne svrhe kako bi ukrao velike količine kriptovaluta". 

Izvor: B92.net

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Vrednost bivšeg Tvitera opala za 70 odsto otkako je vlasnik Mask

Vrednost platforme X (nekadašnjeg Tvitera) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna…

.

Platforma X testira naplatu godišnje pretplate za nove naloge

Testiranje se trenutno sprovodi na Novom Zelandu i Filipinima.

.

Microsoft napravio Xbox kontroler sa mirisom pice

Microsoft je dizajnirao prilagođene TMNT Xbox kontrolere koji imaju difuzer mirisa vezan pozadi u obliku parčeta pice. 

.

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter je zvanično pokrenuo program za deljenje prihoda od oglasa s kreatorima sadržaja. Ova inicijativa, koju je Ilon Mask najavio ranije…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

  • 12:50 Leto na O radiju
  • 13:10 Pesma dana
  • 13:20 Leto na O radiju
  • 13:40 Prava stvar
  • 13:50 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo