.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Tehnologija

Google upozorava na katastrofe

04.08.2017.

Google će od sada korisnicima na mobilne telefone prosleđivati upozorenja o katastrofama u njihovom okruženju. Google planira da uvede novi sistem obaveštavanja kojim bi upozoravao korisnike na katastrofe, terorističke napade i razne druge krize kojima bi mogli da budu ugroženi. 

.

Ako tokom krizne situacije korisnici potraže lokaciju događaja ili sam događaj, na samom vrhu pronađenih rezultata pretrage pojaviće se im se hitno upozorenje.

Upozorenja će da obuhvataju mape, nove izveštaje, informacije vlasti kao i važne hitne telefonske brojeve. Korisnici koji imaju pametni telefon, a nalaze se blizu mesta na kojem se desila katastrofa, biće informisani upozorenjima tako što aktiviraju funkciju lokacije.

Mobilna verzija Googleovih mapa prikazaće važne informacije  o šumskim požarima, blokiranim putevima ili kontakte lokalnih hitnih službi.

Informacije koje će Google prosleđivati dolaze od vlasti ili od organizacija poput Crvenog krsta, meteoroloških agencija i drugih pouzdanih izvora. Posljednja verzija Googleove aplikacije za Android ili operativni sistem iOS mora da bude instalirana kako bi mogli da primate informacije sa upozorenjima.

Izvor:zimodnevnik

.
Nova funkcija Snapchat-a možda je upravo ono što treba ovoj društvenoj mreži da zasija u punom sjaju i prevaziđe sve probleme.…
.
HBO je postao ozbiljna meta za hakere u poslednje vreme. Poslednji incident dogodio se kada je hakerska grupa poznata kao OurMine…
.
Veliki tehnološki magnati zarađuju astronomske cifre, ali se drže stare kapitalističke da moraš potrošiti novac ne bi li ga…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2017.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Da li biste išli na kampovanje?